HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Nisan 2017 Pazartesi Saat: 09:38

NEREDE OY KULLANDILAR!...

Ordu’nun siyasi ve protokol erkanı, Anayasa’nın 18 madde değişikliği için halk oylaması referandumda oylarını kullandılar. AK Parti Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un dışında kanaat önderlerinin tamamı oy
NEREDE OY KULLANDILAR!...

Ordu’nun siyasi ve protokol erkanı, Anayasa’nın 18 madde değişikliği için halk oylaması referandumda oylarını kullandılar. AK Parti Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un dışında kanaat önderlerinin tamamı oylarını Ordu’da kullandı.

Buna göre Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, oyunu İstanbul Fatih İlçesi Gelenbevi Anadolu Lisesinde kullanırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’da oyunu eşi Nermin Torun’la birlikte Akyazı Mahallesi'ndeki Ordu Fen Lisesinde kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Altınordu İlçede Sanayide ki Çıraklık Eğitim Merkezi Okulunda, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu: 75. Yıl Cumhuriyet Orta Okulunda, AK Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşçı ise seçim bölgesi Fatsa ilçesinde, Fatsa Atatürk İlkokulu'da oylarını kullandılar.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu'ndaki 1058 numaralı sandıkta, Ordu Büyükşehir Belediyesi Enver Yılmaz, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulunda, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ta, Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunda sandık başına giderek oylarını kullandılar. 4’de

NEREDE OY KULLANDILAR!...

İstanbul Fatih İlçesi Gelenbevi Anadolu Lisesinde oyunu kullanan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş;  "Bugün söz de karar da milletindir. 
Sandıktan hangi sonuç çıkarsa başımız, gözümüz üstünedir.
Artık 'evet', 'hayır' diyenler, söyleyeceklerini söylediler. Bugün söz de karar da milletindir. Milletimiz için bu sonuçların uğurlu, bereketli olmasını temenni ediyoruz. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa başımız, gözümüz üstünedir" dedi.

Okuldan çıkışında vatandaşların ilgisiyle karşılanan Kurtulmuş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "İnşallah seçim günü de Türkiye, çok olaysız bir şekilde bu seçimleri gerçekleştirmiş olur. Yarın sabahtan itibaren Türkiye, yeni bir Türkiye olacak. Bu referandumun sonuçlarına göre, Türkiye inşallah çok daha hızlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Ben uğurlu, bereketli olmasını temenni ediyorum. Herkesin oy kullanmasını arzu ederiz. Ne kadar çok oy kullanılırsa bu o kadar çok milletimizin demokrasiye, iradesine ve geleceğine sahip çıktığı anlamına gelir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Eşi Nermin Torun ile Akyazı Mahallesi'ndeki Ordu Fen Lisesine gelerek bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Oyunu "1023" nolu sandıkta kullanan Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oylamasının ülkeye, vatana ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Sandıktan hayırlı bir sonucun çıkmasını dileyen 
Torun, "Sonuçta tek bir isteğimiz var, bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek. Elbette ki Türk milleti bir irade kullanacak. Biz her zaman söylediğimiz gibi o iradeye saygılıyız. İstiyoruz ki bu sonuç bizi ayrıştırmasın. Sonuç ne olursa olsun, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Altınordu İlçede Sanayide ki Çıraklık Eğitim Merkezi Okulunda oyunu kullanarak; “Evet’de diyen Hayır’da diyen bu ülkenin evlatlarıdır. Milletin kararına sonuna kadar saygı duyacağız. Milli irade bugün mutlaka tecelli edecektir. Bu tarihi günde duyarlılık göstererek sandığa gitmeyi ihmal etmeyen Ordulu hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise 75. Yıl Cumhuriyet Orta Okulunda oyunu kullandı. Gündoğdu, oy kullanımının ardından; “Oyumuzu kullandık mührü Evet'e bastık. Milli iradenin tecelli ettiği bugün, Türkiye'mizin değişim ve dönüşümü için tarihi bir gündür. Mübarek olsun” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşçı; “Fatsa’da Tarihe önemli bir not düştük bugün. "Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak."
Demokrasi tarihimizde bir çok halk oylaması gerçekleştirdik. Fakat, bu halk oylaması kapsamlı bir reform olması sebebiyle diğerlerinden çok daha farklı. Gerçekten büyük bir adım atıyor, ülkemizin geleceğine karar veriyoruz. Halkımız bu değişimle çok daha hızlı bir kalkınmanın, muasır medeniyetler seviyesinin üstünde olmanın kararını veriyor.
Demokrasi şöleninde Fatsa Atatürk İlkokulu'nda ki sandığımızın başındaydık. Demokrasinin ilk şahidi olan sandık başında görevli tüm arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Bu önemli günün, başta milletimize ve ülkemize olmak üzere gönül coğrafyamızdaki masum ve mazlum tüm dostlarımıza huzur, barış ve saadete vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu'ndaki 1058 numaralı sandıkta oy kullandı.

Altınordu ilçesindeki Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokuluna eşi Esma Balkanlıoğlu ile gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, kayıtlı olduğu 1058 numaralı sandıkta, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle ilgili Anayasa değişikliği konusundaki halkoylaması için oyunu kullandı.

Oy kullandığı okuldaki diğer sandıkları da ziyaret eden ve sandık görevlilerine kolaylıklar dileyen Vali Balkanlıoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, seçimin Ordu, Türkiye ve dünya için hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Vali Balkanlıoğlu, halkoylaması ile memleketin geleceği için son derece önemli bir kararın verileceğini belirterek, Ordu'da halk oylamasının huzurlu bir şekilde sonlanması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Çıkacak sonucun ülkenin yararına, menfaatine  olmasını dileyen Vali Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Biz atanmışlar olarak, emniyet ve asayişten ilimizde birinci derecede sorumlu insanlarız. Emniyet, jandarma, sahil güvenlik, hatta özel güvenlik teşkilatındaki güvenlikçiler, zabıta da dahil bizim emrimizde. Seçim öncesi, seçim esnasında ve seçim sonrasında güvenlik tedbirleri almak, seçim öncesinde propagandaya başlayan siyasiler, devlet büyükleri, kim varsa onların sağ sağlim ilimize gelip, rahatça halka fikirlerini anlatıp, diledikleri yönde oy kullanmalarını söyleyip ayrılmalarını temin etmek, seçim esnasında daha doğrusu vatandaşın tercihini belirtme durumunda hiç bir baskıya maruz kalmadan dilediği yönde tercihini yapması için ortam hazırlamak ve bu işlem bittikten sonra sayım döküm ve merkeze intikal ettirilmesinde güvenliği almak bizim görevimiz.

Tabi seçimler malumunuz referandum da aynı mevzuata tabi tutuluyor. Bundan dolayı biz de seçimler, referandumlar hakimlerin kontrolünde yürütülüyor. YSK, il seçim kurulu ve ilçe seçim kurulları tarafından yürütülüyor. Biz de seçim esnasında o kurallara tabiyiz. Ancak güvenliği almakta bizim görevimiz.  Memleketimizde özellikle Ordu için söylüyorum, sakin ve huzurlu bir tercih noktasındayız. Memleketimizin geleceği için son derece önemli bir karar verilecek ve bu karar neticesinde de yönetim sistemimizde değişiklik olabilecek. Allahu Teala hakkımızda geleceğe dönük kardeşliğimizi pekiştiren, istikrarı sağlayacak neyi murat ettiyse o olsun diyorum. Memleketimize vatanımıza mübarek olsun inşallah."

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eşi Yeter Yılmaz ve çocukları ile Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu referandum oyunu kullandı. Başkan Yılmaz, "İnşallah referandum dan çıkacak evet sonucu ile evlilik yıldönümümüzü kutlamış oluruz" dedi. 
Yılmaz, "16 Nisan hem 
Türkiye, hem Ordu hem de dünya açısından tarihi anlardan bir tanesi olacak. Bugünü kabuğunu kıran Türkiye'nin artık kararını vesayet olmaksızın rahat bir şekilde alabileceği ve güçlü bir ülke olma yolunda güçlü adımların başladığı bir gün olarak görüyorum" diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunda oyunu kullandı.
Referanduma katılımın yüksek seviyede olmasının sevindirici olduğunu ve bu durumun vatandaşların 
referandum konusunda bilinçli hareket ettiğinin belirtisi olduğunu vurgulayan başkan Tekintaş, 16 Nisan tarihinin Türkiye açısından önemli bir tarih olduğunu söyledi.

Tekintaş, "16 Nisan'ın bizim açımızdan daha farklı bir özelliği de var. 16 Nisan’da referandum da kutlu yürüyüşümüz devam edeceğiz" diye konuştu. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : NEREDE, OY, KULLANDILAR!...

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız