HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Nisan 2017 Çarşamba Saat: 09:29

“HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU” KUTLU DOĞUM’DA İŞLENECEK

  Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla işleneceğini ifade eden Ünye Müftüsü Vedat Başsan, “Buradaki amaç ülkemizde insanlar arasındaki güven temasının etraflıca işlenmesidir” dedi. Baş
“HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU” KUTLU DOĞUM’DA İŞLENECEK

 

Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla işleneceğini ifade eden Ünye Müftüsü Vedat Başsan, “Buradaki amaç ülkemizde insanlar arasındaki güven temasının etraflıca işlenmesidir” dedi.

Başsan, hafta dolayısıyla 19 Nisan 2017 Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyecekleri kan bağışı kampanyasına tüm Ünyelileri davet etti.

Kutlu Doğum Haftası, Süleyman Hayri Bolay'ın teklifi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek sadece Türkiye'de resmiyet kazandırılarak her yıl farklı gündem ile Peygamber Efendimiz Hzr Muhammed'in anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı ifade edilen bir etkinlik haftasıdır. Etkinlik son yıllarda 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmaktadır.

 

Ünye Müftüsü Vedat Başsan,  yaptığı açıklamada, bu yıl 17-23 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçemizde yapacakları programlara ilişkin bilgiler verdi.

 

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası’nda “Hz. Peygamber ve Güven toplumu” temasını seçtiğini ifade eden Başsan, “Buradaki amaç ülkemizde insanlar arasındaki güven temasının etraflıca işlenmesidir. İnsanlar neden birbirine güvenmiyor, güvenmesi için neler yapmalı, hangi tür şeyler yaparsak insanlar bir birine olan güvenlerini kaybederler? Bu konuları işleyip halkımızın birbirine olan güvenini daha da pekiştirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız bu temayı seçti” dedi.

 

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ünye Müftülüğü olarak düzenleyecekleri programlara ilişkin Vedat Başsan, şunları söyledi:

 

 “Ünye Müftülüğü olarak hastanelerde hasta ziyaretleri, çocuk yuvalarına, şehit yakınlarına ziyaretlerimiz olacak. 19 Nisan 2017 Çarşamba günü akşam 19:30’da Halil Efendi Sosyal Tesisleri’nde Kutlu Doğum Konferans programımız var. Programımıza Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmacı olarak katılacak olup, aynı gün İlçe Müftülüğümüz ve Kızılay ile ortaklaşa Kutlu Doğum kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Kan bağışı kampanyamız Çarşamba günü akşam 18:00’a kadar devam edecek. ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temasını bu hafta boyunca hutbelerimizde ve vaazlarımızda etraflıca işlenecek.”

 

 

 

Müftü Başsan, daha önceki yıllarda yapılan kampanyada bugüne kadar ilçe müftülükleri arasında 402 kan bağışı ile en yüksek kan bağış sayısının Ünye Müftülüğü’nde bulunduğunu, bu yıl ki organizasyonda Müftülüğe ait bu rekoru kırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

 

(ÜNYE KENT HABER)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız