HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Nisan 2017 Çarşamba Saat: 11:13

MÜFTÜ ÖZTÜRK’ÜN KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçelerde düzenlenen konferansları sürüyor.
MÜFTÜ ÖZTÜRK’ÜN KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçelerde düzenlenen konferansları sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak  belirlenen "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" başlığı Ordu il genelinde düzenlenen konferans ve çeşitli programlarla işlenmeye devam ediyor.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçe müftülüklerince düzenlenen konferanslara müftülüklerin daveti üzerine konuşmacı olarak katılıyor. Bu konferanslardan ilkini Gülyalı ilçesinde gerçekleştiren Öztürk’ün son konferansı 27 Nisan perşembe günü Gölköy ilçesinde olacak.

Gülyalı, Perşembe, Ulubey ve Mesudiye ilçelerinde konferans programlarını tamamlayan il müftüsü Öztürk, dün Çatalpınar ve Aybastı İlçe müftülüklerince düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programlarında “Hz. Peygamber ve Güven toplumu” konulu birer konferans verdi.

Müftü Öztürk hafta kapsamında son konferansını yarın Gölköy ilçe müftülüğünün düzenlediği kutlu doğum programında gerçekleştirecek.

Düzenlenen konferanslarda “Hz. Peygamber ve Güven toplumu” konusunu işleyen Öztürk, Ordu il genelinde Kutlu Doğum haftasının halkın katılımı ile düzenlenen çeşitli programlara idrak edildiğini belirterek  “Kutlu doğum haftasında gerçekleştirilen etkinlikler Hz. Peygamber’i (s.a.s) anmaktan anlamaya yöneliktir.  Anlamaktan da maksadımız O’nun yaşadığı ve örnek hayatında gösterdiği İslam’ı yaşantımızda var etme gayretimizi artırmaktır.

Peygamber efendimiz Muhammedül Emin idi yani güvenilir Muhammed (s.a.s) idi. Bu ismi ona İslam’dan önce Kureyşliler vermişti. Onun en büyük özelliğinden birisi de güvenilir olmaktı. İslam zaten selam ve eman demektir.

Bizler bu gün yaşadığımız dünyaya baktığımızda selam ve eman yurdu olan İslam beldelerinin emniyetini kaybettiğini görüyoruz. İşte bu hafta sebebiyle düzenlenen konferanslarda Hz. Peygamberin güzel ahlakını ve bizlere miras bıraktığı örnek hayatını yeniden toplumun dikkatlerine sunma ve örnek alınmasını sağlama gayret ve çabasındayız. Kaybettiğimiz emniyet ve güveni yeniden toplumsal hayatımıza hâkim kılmak için hep birlikte eksiklerimizi sorgulayıp tespit etmeye çalışıyoruz. Bu konferanslarda temel konumuz ve amacımız budur” şeklinde konuştu.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız