HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mayıs 2017 Cuma Saat: 10:41

ÜNYE ORMEK YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Ünye şubesinde eğitim gören kursiyerlere ait el emeği ve göz nuru çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.
ÜNYE ORMEK YILSONU SERGİSİ AÇILDI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Ünye şubesinde eğitim gören kursiyerlere ait el emeği ve göz nuru çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi, açtığı ORMEK ile vatandaşlara sanat ve meslek eğitimleri konusunda öncülük ederek onların hobileri ve yeteneklerini ortaya çıkartarak iş istihdamına yönelik önemli bir referans olmasını hedefliyor.

 

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde düzenlenen tören, Ordu Büyükşehir Belediyesi mehter takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı.

 

BAŞKAN YILMAZ, “16 BİN 222 KURSİYERE EĞİTİM VERİLDİ”

 

Başkan Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, vatandaşların talepleri doğrultusunda ORMEK’te 500 farklı branşta ücretsiz kurs açılabileceklerini belirterek, “Kurs merkezlerimizde kişisel gelişim, meslek edindirme, dil öğrenimi ve müzik başlıkları altında 98 branşta eğitim verilmektedir. ORMEK Altınordu, Fatsa ve Ünye şubelerimizde iki yılda 16 bin 222 kursiyer eğitim almıştır. Ünye ORMEK’te 2016-2017 eğitim öğretim yılında 3 bin 787 kursiyere eğitim verildi.  Bu yıl 38 usta öğretici ile 72 farklı branşta 190 grupta eğitime devam edilmektedir” dedi.

 

“ÜNYE ORMEK’TE 17 BRANŞTA SERGİ AÇILDI”

 

Açılışı yapılan Ünye ORMEK Yıl Sonu Sergisi’nde toplam 17 branşta, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği ürünlerin yer aldığını belirten Başkan Yılmaz, bunların; elde tel sarma, elde maraş işi, yatak örtüleri dikimi, tel ve çivi ile takı yapma, misinalı takı yapma, tığ oyası, file işi, kat-ı sanatı, ebru, çorap çiçek, alüminyum kabartma, canlı çiçek tanzimi, erkek fanila dikimi, drapaj tekniğiyle kadın bluz dikimi, 6-12 yaş çocuk pantolon dikimi, kadın üst giysileri dikimi ve resim kursları olduğunu söyledi.

 

“SU VE KANAL İÇİN 26 MİLYON, YOL İÇİN DE 65 MİLYON’LUK YATIRIM”

 

Başkan Enver Yılmaz, Ünye ilçesine yapılan yatırımlarla da ilgili yaptığı açıklamada, “Ünye ilçemize, Büyükşehir Belediyemiz kurulmadan önce hiç sıcak asfalt yatırımı gerçekleşmemişti. Bizler ise geride bıraktığımız süreçte 31 km sıcak asfalt ve 66 km normal asfalt yaptık. Planlanan programa göre 150 km daha sıcak asfalt dökeceğiz. 26 milyon TL’lik su kanal yatırımı ve 65 milyon TL’lik yol yatırımı yapıyoruz. Ünye Port başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirerek ilçemizin gelişimine büyük katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

 

KAYMAKAM GÜNEY, “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN BU ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

 

Törende bir konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, geniş halk kitlelerine ulaşan Ordu Büyükşehir Belediyemizin bu kurslarla birer sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirdiğini belirterek, “Eğitim ve öğretimde artık hasat mevsimindeyiz. Kursiyerlerimiz bu çalışmalarla hem sosyalleşti hem de önemli meslek dallarını yaşatarak kültürümüzü geleceğe taşımak gibi bir misyon üstlendi. Büyükşehir Belediyemizin bu çalışmalarını takdirle karşılıyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ÇAMYAR, “BU KURSLARDA DUYGULAR VE FİKİRLER NAKŞEDİLDİ”

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Hanım kardeşlerimizin becerilerini nakşettiği, el emeği ve göz nuru bu eserler çok önemli” diyerek başladığı konuşmasında, “Onlar kalplerinden geçen duyguları ve fikirlerini el emekleriyle işledi. Bu süreci kursiyerlerimize ve bizlere yaşatan Ordu Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ÜNYE, ORMEK, YILSONU, SERGİSİ, AÇILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız