HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Mayıs 2017 Çarşamba Saat: 10:14

“SU KAYNAKLARI HIZLA KİRLENİYOR”

Doğu Karadeniz Havzası Ordu İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı, Vali Vekili Ekrem Ballı başkanlığında yapıldı.
“SU KAYNAKLARI HIZLA KİRLENİYOR”

Doğu Karadeniz Havzası Ordu İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı, Vali Vekili Ekrem Ballı başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Vekili Ekrem Ballı, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Mehmet Erhan Türker, DSİ 75. Şube Müdürü Mehmet Kurul,  İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Doğu Karadeniz Havzası Ordu İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısında bir konuşma yapan Vali Vekili Ekrem Ballı, "Şehirleşme ve nüfus artışı ile birlikte sanayileşme de buna eklendiğinde su ve su kaynaklarının hızla kirlendiğini görüyoruz. Su ve su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçebilmek ve verimli kullanılabilmesi için, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız son 4-5 yıl içerisinde havza başlı bir çalışma başlattı ve Türkiye’de 25 su havzası oluşturuldu. Ordu ise oluşturulan 25 havza içinde 22. havza olarak Doğu Karadeniz Havzası içinde yer alıyor. Havza bazlı yapılan bu çalışmaların bir parçası olarak toplantının ikincisini gerçekleştiriyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

DSİ 75. Şube Müdürü Mehmet Kurul ise toplantıda, Doğu Karadeniz Taşkın ve Rüsubat Kontrol Eylem Planı (TRKEP) ile ilgili bilgi verdi.

Ordu'da iki adet pilot havzada çalışmaların yapıldığını söyleyen Kurul, "Fatsa Ilıca ile Perşembe Kacalı deresinde çalışmalar gerçekleştirilmiştir. 2016 yılında Ordu'da taşkın olayları yaşandı. Dere ıslah çalışmalarının münferit havzalar bazında yan kolları da kapsayacak şekilde ele alınarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Eylem planı hazırlayarak, ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde olacağız" diye konuştu.

Toplantıda, Altınordu Belediye Başkanlığından Serra Ece Aydın ise, Çevre Bilinci Kazandırılması projesi ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

 

Anahtar Kelimeler : “SU, KAYNAKLARI, HIZLA, KİRLENİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız