HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Haziran 2017 Cuma Saat: 09:59

“YAYLALAR BETONLAŞACAK”

ORÇEV Başkanı Gül Ersan, yaylaya yaptıkları gezi sonrası Yeşil Yol çalışmaları hakkında değerlendirmesinde ormanların yok edilmeye başladığını söyledi.
“YAYLALAR BETONLAŞACAK”

 

            ORÇEV Başkanı Gül Ersan, yaylaya yaptıkları gezi sonrası Yeşil Yol çalışmaları hakkında değerlendirmesinde ormanların yok edilmeye başladığını söyledi.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, “Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol çalışması Ordu’da son hızıyla devam ediyor. Yol’u savunanlar turist sayısının ve ona bağlı olarak istihdamın aratacağını her fırsatta ballandıra ballandıra anlatıyorlar. “Yeşil Yol projesiyle doğa hem korunacak hem de kullanılacak.” diyorlar. Kullanıyorlar, yok ediyorlar; adına da “yeşil” diyorlar.” diyerek tepki gösterdi.

“Orman gülleri de yok edilmiş”

Ersan, yol çalışmalarının zararları hakkında da şunları söyledi: “Topçam’dan Çambaşı’na gittik Yeşil Yol çalışmalarını yerinde görelim, diye. Kesilmiş ağaçların kimi yol kenarında dizi dizi, kimi kamyon sırtında üst üste. Yol genişletirken kesilen ağaçların yanı sıra koruma altına alınmış orman gülleri de nasibini almış kepçeden. Çıkan hafriyatı hemen yolun kenarındaki ormana döküvermişler, kurumaya başlamış kenardaki ağaçlar. Ağaçlar kesilince, heyelanlar artmış; hatta yol çökmüş kimi yerde. Neymiş, doğa hem korunacak hem de kullanılacakmış.”

Yeşil Yol’un obaların yanından geçtiğini söyleyen Ersan, “Kilometrelerce süren Yeşil Yol obaların hemen yanından geçiyor. Ne yayla kültürü kalacak ne de doğa eski haline dönecek. Turistler ise betonlaşmamış, doğallığını koruyan Karadeniz’i arayacaklar boşuna. Elleri boş göndermek olmaz tabii, Dört Mevsim Ordu cd’lerini çoğaltır çoğaltır poşetleyip veririz, hediyemiz olsun.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “YAYLALAR, BETONLAŞACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız