HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Haziran 2017 Çarşamba Saat: 10:37

MEZARLIK VE CENAZE HİZMETLERİNDE TIRMANIŞTAYIZ

Ordu’da mezarlık ve cenaze hizmetleri takdir toplamaya devam ediyor. Altınordu ilçe ile birlikte 19 ilçede toplam 4 bin 122 mezarlığı bulunan Ordu, bu sayı ile birlikte başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirleri ve birçok Büy
MEZARLIK VE CENAZE HİZMETLERİNDE TIRMANIŞTAYIZ

Ordu’da mezarlık ve cenaze hizmetleri takdir toplamaya devam ediyor. Altınordu ilçe ile birlikte 19 ilçede toplam 4 bin 122 mezarlığı bulunan Ordu, bu sayı ile birlikte başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirleri ve birçok Büyükşehir statüsünde ki illeri de geride bırakarak tırmanışını sürdürmeye devam ediyor.

2017 yılında 9 yeni mezarlığı da kullanıma kazandırmayı hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti özel şahıslara ve kamu kuruluşlarına ait olan 9 adet taşınmazın mülkiyeti şartlı bağış, kamulaştırma yolu veya Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun kararıyla Büyükşehir Belediyesine devretmişti.
Bununla birlikte devir işlemlerinin ardından Altınordu ilçesi Terzili Mahallesi’nde 24 bin 113 metrekare, Ulubey ilçesi Durak Mahallesi’nde 500 metrekare, Korgan ilçesi Tepealan Mahallesi’nde bin 295 metrekare, Gürgentepe ilçesi Hasancık Mahallesi’nde bin 400 metrekare, İkizce ilçesi Devecik Mahallesi’nde 738 metrekare, Akkuş ilçesi Tuzak Mahallesi’nde bin 500 metrekare, Fatsa ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde bin 443 metrekare, Kumru ilçesi Ballı Mahallesi’nde 17 bin 618 metrekare ve Gülyalı ilçesi Gülistan Mahallesi’nde 600 metrekare alan yeni mezarlık olarak tescil edilmişti.

EN AZ GÜLYALI, EN ÇOKTA ALTINORDU’DA
Ayrıca en az sayıyla Gülyalı'da 50, en fazla sayıyla da Altınordu ilçesinde 408 mezar yeri ile vatandaşların hizmetinde olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu mezarlıkların içerisinde, Akkuş ilçesinde bir, Altınordu ilçesinde de bir olmak üzere, iki adet şehit mezarlığını da kendi sorumluluğunda bulundurmaya devam ediyor. 

Mezarlık olarak tescil edilmeyen tarla, fındık bahçesi, harman, orman gibi yerlere defin işleminin yasak olduğu Ordu’da, mahallelerin mezarlık ihtiyacıyla ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesinin başlattığı tespit çalışmalarının tamamlandığı belirtilirken, yeni mezarlık yerlerinin oluşturulmasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiği alınan bilgiler arasında yer aldı.
Bu gelişmelerin yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen diğer bir çalışma kapsamında ise Altınordu ve Fatsa ilçelerinde şehir mezarlıklarının oluşturulmasıyla ilgili çalışmalarında sürdüğü kaydedildi.

Fatsa şehir mezarlığı için uygun yer arayışı devam ederken, Altınordu ilçesinde 45 bin 492 metrekare alan üzerine yapılacak. Hatipli Mahallesi Şehir Mezarlığı için de çalışmaların da bitme noktasına geldiği belirtildi. Hatipli Mahallesi Şehir Mezarlığı’nın ise bu ay içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, cenaze hizmetlerini de ücretsiz olarak yapıyor. İl dışına da ücretsiz olarak cenaze naklini yapan Büyükşehir ekipleri bu senede aynı hizmetleri kesintisiz sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi diğer bütün alanlarda olduğu gibi cenaze konusunda da vatandaşların yardımına koşuyor. Kefen, yıkama, tahta ve nakil gibi defin işlemlerinde hizmetleri ücretsiz gerçekleştiren Büyükşehir Mezarlık Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 ilçede bulunan araçlarla tüm il genelinde hizmet veriyor.

13’ü nakil 29 tanesi de yıkama olmak üzere 44 araçla hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesi her türlü ihtiyaçları karşılıyor. Yıkama araçları ile ayrıca nakil de yapılabiliyor.
ALO 188’İ ARAMAK YETERLİ
188 numaralı telefon ile ulaşılabilen hizmetlerin cenazenin yıkanmasından kefenlenmesine, mezar tahtasından cenaze aracına kadar her türlü ihtiyaçlar Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.
Cenaze hizmetleri konusunda vatandaşlar, ALO 188 hattını ya da 0-452-233 24 58 no'lu telefonu arayarak dahili 1033'den bilgi alabilecekleri de ayrıca ifade edildi. (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR) 


Anahtar Kelimeler : MEZARLIK, VE, CENAZE, HİZMETLERİNDE, TIRMANIŞTAYIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız