HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2017 Cumartesi Saat: 10:36

ÇARŞI-PAZAR EL YAKIYOR!

ÖZEL HABER
ÇARŞI-PAZAR EL YAKIYOR!

İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan’ın son gününde Ordu’lu vatandaşlar, çarşı ve Pazar yerlerine akın etti. Ramazan Bayramının gelmesi ile birlikte özellikle şeker ve tatlılar bin bir çeşidiyle vitrinleri süslemeye başladı.

Günlük yaşantısında fileyi dolduramayan vatandaş, şimdilerde Ramazan Bayramı alışverişi için çarşı-pazar dolaşıyor. Vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından yakınarak bazı ürünlere ancak sadece bakmakla yetindiklerini ifade ederek fiyatların el yaktığını dile getirdiler.

Bayramın gelmesiyle birlikte, gıda satışlarında beklenen artışlar için Ordu’lu esnaflar arife gününden umutlu olduklarını söylediler. Kötü bir sezon geçiren esnaf satış yapamamaktan, vatandaş ise bir şey alamamaktan şikayetçi.

Günlük yaşantısında fileyi bile zor doldurmaya çalışan vatandaşın, 'en azından bayramda fiyatlar ucuzlar' hayali ise suya düştü. Bayram alış verişlerinin geleneksel alışveriş merkezi olan Pazar yerlerinde de durum farklı değil. Eski günleri mumla arayan esnaf, "Fiyatlar yüksek, vatandaş ne yazık ki bakıp bakıp geçiyor" diyor. Vatandaşlar bayram alış verişlerinde ise önceliklerini zaruri ihtiyaçlarına veriyor. 

Bayram alışverişi yapanlar evlerine peynir, zeytin, soğan, patates, biber, patlıcan, vs. gibi temel tüketim ürünlerini götürebilmenin telaşında. Şeker ve tatlı satan bazı dükkânlara ise hiç yaklaşamıyor. Şeker fiyatları 10.00 Lira ile 60 Lira arasında değişirken, tatlı fiyatlarının da kilosu 20.00 Lira ile 80.00 Lira arasında değişti.

Bayramda satışlar nasıl diye sorduğumuz esnaflar, "Kar etmekten vazgeçtik, bari zarar etmeyelim. Fiyatlar geçen seneyle aynı. Zenginden orta halliyle, dar gelirliye her keseye mal bulundurmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yaptık ama eski bayram fiyatlarının gelmesini beklemek yanlış" dediler.

Esnaf fiyatlar aynı diyor anca vatandaşlarda; "fiyatlar çok pahalı da değil, ama alım gücümüz iyice düştü. Mecburen mütevazi davranmaya çalışıyoruz yoksa emekli maaşıyla ne kadar ne alabiliriz ki? Bol bol gezdik ucuzundan bir kilo baklava aldım eve dönüyoruz" diye konuştular. (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : ÇARŞI-PAZAR, EL, YAKIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız