HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Temmuz 2017 Salı Saat: 09:45

ODÜ’DE 15 TEMMUZ KONFERANSI

ODÜ’de 15 Temmuz demokrasi şehitleri için Mevlid-i Şerif ve “Dini ve Milli Değerlere Büyük Tuzak” konulu konferans programları düzenlendi. Bununla birlikte 15 Te
ODÜ’DE 15 TEMMUZ KONFERANSI

ODÜ’de 15 Temmuz demokrasi şehitleri için Mevlid-i Şerif ve “Dini ve Milli Değerlere Büyük Tuzak” konulu konferans programları düzenlendi. Bununla birlikte 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü etkinlikleri kapsamında hafta boyunca belgesel ve film gösterimleri gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Yerleşkesinde bulunan Ergin Karlıbel Camii’de düzenlenen Mevlidi Şerif’in ardından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kılıç tarafından “Dini ve Milli Değerlere Büyük Tuzak” konferansı verildi. Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Sadık Kılıç, “15 Temmuz hareketinin gerisindeki insanlar imanda kardeşlik söylemini bir kalkan olarak kullandılar genç neslimizi, üniversite gençliğimizi, pek çok masum kardeşimizi tuzaklarına düşürdüler. Biz Türk milleti olarak bu taktiklerden, bu yıkıcı yöntemlerden elde edilmesi gereken sonucu elde etmeliyiz, sorgulamalıyız. Böylesi büyük iddialarla yeni bir dünya vaat eden bireyleri, fikirleri, kişileri sorgulamak söylemlerini tartışmak, eleştirmek zorundayız. Yüz binlerle ifade edilebilecek kişiler niçin bir kişinin ağzına bakar, onun söylemini adeta tanrısal bir buyruk gibi kabul ederek suskunlaştı. Kendisini kutsal ve din tarafından onay almış kişiler mertebesinde gören kişinin sözlerini, düşüncelerini ilmi bir perspektifte eleştirmeliydik bundan sonrası için de eleştirilmelidir. Eleştirinin olmadığı yerde ya mutsuz ruhların çaresizce teslimiyeti söz konusudur ya da her türlü kritiği arkasına atmış bir teslimiyetçi ruh söz konusudur. Bizim millet olarak böyle bir tavır takınmaya asla imkanımız yoktur. Milletimiz tarih içerisinde değişik olumsuzluklarla sınanmıştır, sınanmaya da devam edecektir. Hadis-i Şerif’te buyrulduğu gibi bütün benliğimizle firaset dediğimiz iç aydınlığımızı, akıl aydınlığımızı, fikir aydınlığımızı  devreye sokmalıyız, sorgulamalıyız.” dedi.

Kılıç, “15 Temmuz hareketi hedefine ulaşabilseydi tek Allah’a iman, Allah’ın resulünü onun sahih hadisini ve onun onanmış otoritesini kabul yerine bir kişinin ağzından çıkan kerameti ve hakikat olduğu kendisinden menkul görüşler bizlere empoze edilecekti. Bu, özgürlüğe karşı da yapılmış bir harekettir. Türk milletinin en büyük özelliği özgürlüktür, islamiyetin en büyük özelliği de tevhittir. Bu hareket bu anlamda dini özgürlüğümüzü kısıtlama girişimi olduğu kadar Türk milletini yüzyıllardır baş tacı etmiş olduğu özgürlüğünden de uzaklaştırmak onu adeta bir postmodern köleliğe raptetmek için yapılmış olan bir harekettir. Yani Allah’ın dinini kullanarak bir tür güç elde edilmiş ve bu güç ile ülkemizin hakimiyetine el konulmak istenmiştir ki burada din tamamıyla bir meta, bir nesne olarak algılanmıştır. 15 Temmuz’u yapanlar esasında dine de saygısı olmayan kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Dine saygısı olan onu bir meta olarak araçsallaştırmaz, istismar etmez, dünyevi birtakım çıkarlar için onu kullanmaz. Bu bir ihanet hareketidir, öncelikle bu ülkeye, bu devletin kendilerine tevdi etmiş olduğu yetkilere, makamlara ihanet edilmiştir.” şeklinde konuştu. Rektör Vekili Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “Değerli Hocamız verdiği bu konferansta özellikle genç arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulundu. İnşallah genç arkadaşlarımız hocamızın tavsiyesini tutacaklar, daha çok çalışacaklar ve bu ülke şu an içinde bulunduğundan çok daha ileri imkanlara kavuşacak. Daha onurlu, daha mutlu bir ülkede yaşayacağız, biz Türk insanı olarak bunu hak ediyoruz bunu da başaracağız. Nasıl Çanakkale destanları yazdıysak gerekirse daha çok sayıda destan yazmayı da başarırız ”dedi.

Konferans sonrası Rektör Vekili Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Sadık Kılıç’a teşekkür belgesi takdim etti. Ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Doç. Dr. Ömer Erden’e 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma programı çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu konferans dolayısıyla teşekkür belgesi takdim etti. 

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, 15, TEMMUZ, KONFERANSI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız