HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Temmuz 2017 Pazartesi Saat: 09:45

“TURİZMDE İMKANLARI ÇOĞALTMALIYIZ”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, kabine revizyonunun ardından yaptığı değerlendirmede Kültür ve Turizm Bakanlığına atanan AK Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’un yeni görevinde de yine Ordululara art
“TURİZMDE İMKANLARI ÇOĞALTMALIYIZ”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, kabine revizyonunun ardından yaptığı değerlendirmede Kültür ve Turizm Bakanlığına atanan AK Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’un yeni görevinde de yine Ordululara artı bir kazanç olacağını söyledi.

Akdeniz, kanalordu.tv’ye yaptığı özel açıklamada; “Kabine revizyonunda Ordu’yu ilgilendiren bölümü ile değerlendirecek olursak Sayın Numan Kurtulmuş’un başbakan yardımcılığından, hükümet sözcülüğünden, turizm bakanlığın getirilmesi Turizm Bakanlığı da etkin bir sonuçtur. Bunu farklı algılamak veya farklı yerlere çekmek oldukça anlamsız olur. Bu hem ilimiz için hem de Karadeniz için çok önemli bir atama ve gelişmedir. Kalkınma hamlesine girdiğimiz dönemde 8 Karadenizli bakanın bölgemize ve ilimize müthiş katkıları ve yardımları olacağı inancındayız. Biz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak böyle düşünüyoruz” dedi.

Turizm de Karadeniz’e çok büyük ilgi ve alaka var diyen Akdeniz; “Güneydoğu da ki aşırı sıcaklar Karadeniz’e daha çok turist gelmesine vesile oluyor. Biz ne kadar hazırız tabi bunu zaman gösterecek ama sonuç itibari ile bizim de yavaş yavaş hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gerek altyapı noktasında turizme hazırlıklı olmamız gerekiyor. O sebepten ötürü ben Turizm Bakanlığı’nda da ben Sayın Kurtulmuş’un umut ediyorum başarılı olacağını düşünüyorum.

Ordu’ya ve Türkiye’ye farklı hizmetleri olacağını düşünüyorum. Avrupa ile yaşadığımız çeşitli sorun ve sıkıntıların turizme etki ettiğini de görüyoruz. Turist sayısında biz azalmanın yaşandığını görüyoruz. Umut ediyorum bu vizyon değişikliği ile de turizm alanında da ciddi adımlar atar ülkemiz. Sonuç da Türkiye Cumhuriyeti hepimizin devleti.

Ben kabine değişikliğinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu kabine değişikliği ile beraber yeni yüzlerle yeni vizyonunu devletin ortaya koyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Turizm de alt yapının önemine değinerek aşırı sıcaklardan insanların Karadeniz’e akın ettiğine de dikkat çeken Akdeniz; “Güneyde aşırı sıcakların olması ve insanların sıcaklardan kaçması Karadeniz’e gelmesini sağladı. Küresel ısınma ile de Karadeniz de bir turizm patlaması yaşanacağını önceden de söylüyorduk.

Bu yüzden hep alt yapı diyorduk. Alt yapı dediğimiz oteller, restaurantlar. Çünkü turizmin ilerleyebilmesi için bizim iki avantajımız var. Deniz turizmden yararlanma biraz kısıtlı oluyor. Bir başka avantajımız var bizim, o da yayla turizmidir. Özellikle yayla turizminde Karadeniz de son dönemlerde çok ciddi bir Ortadoğu ülkelerinden hareketli bir turist bölümü geliyor.

Özellikle Karadeniz bölgesindeki yeşillik kültürel doğaya hasret olan bir yoğunluk Ortadoğu ülkelerinden daha Çok Türkiye’ye geliyor. Bunu değerlendirmek gerekir. İnsanların giyiniş tarzı yaşayış tarzı, yaşantı tarzı ya da bunun aşılması gerekiyor artık. Bazı noktalarda yaşayış tarzının da aşılması lazım. Yani isteyen istediği gibi giyinebilmeli, düşüncesini ifade edebilmeli, isteyen istediği noktada demokrasi kuralları içerisinde davranış sergilemeli.

Bu artık 21.yüzyılın olmazsa olmazı. İnsanları kategorize etmemeliyiz. Gelecek turisti memnun edebilecek altyapı imkanlarını çoğaltmalıyız. Tesisleşme şart. Bu gelen uçak seferlerinden de ortaya çıkıyor. Bugün Trabzon’a gelen turistlerin çoğu Araplardan oluşuyor. Ordu denizi ile doğası ile kültürel zenginliği ve coğrafi farklılığı ile yaylalarında turizme yönelik yeni yatırımların yapılması gerekiyor. Yayla turizmciliğine önem verilmesi gerektiğini önemsiyorum ve bu da tesisleşmekten geçiyor” şeklinde konuştu. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız