HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Temmuz 2017 Cuma Saat: 09:58

ERTUĞ; “AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN”

Anavatan Partisi (ANAP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Esen Ertuğ, İl ve İlçe Müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmesini bir açıklama yaparak tasarıya tepki gösterdi.
ERTUĞ; “AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN”

Anavatan Partisi (ANAP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Esen Ertuğ, İl ve İlçe Müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmesini bir açıklama yaparak tasarıya tepki gösterdi.

Ertuğ, erken yaşta evlilikler sorunun çok yakıcı biçimde yaşandığına dikkat çekerek “Yasa ve kanunlar ile erken yaşta evliliklerin önü alınmaya çalışılsa da atılan son adım iktidarın bu konudaki samimiyetsizliğini gösterdi” dedi. 
Ertuğ, yasa tasarısına ve hükümetin tutumuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Bir gece yarısı operasyonu ile ‘tecavüzleri Aklama yasası’ geçirmeye çalışan karanlık zihniyet bu kez Meclis yoluyla yapamadığını imamlar yoluyla yapmaya çalışmaktadır. Çocuk evliliklerinde Avrupa ikincisi olan ülkemiz bu ayıptan derhal kurtulmak zorundadır.

Bunun yanı sıra Meclise sunulan bu yasa laikliğe vurulan büyük darbelerden biridir. Gerici politikalar kadınları öldürmekte, yok saymakta ve ötekileştirmektedir. Vahim olan ise bu politika iktidar tarafından ilmek ilmek işlenmektedir. 
Adım adım din devleti kurmaya çalıştığınızın hepimiz bilincindeyiz. Ancak yakın tarihten çıkarmayı unuttuğunuz bir ders var: Dini siyasete alet eden her düşünce kaybetmeye mahkumdur!”

Ertuğ, açıklamasının devamında tasarının yasallaşması halinde yani din görevlisi olan müftüye nikah kıyması yetkisi verilmesi ile dini nikahın meşrulaşacağına dolayısıyla da kadınların evlilikten doğan resmi haklarında kayıplar yaşanacağına dikkat çekti.

Ertuğ, kadınların din görevlisi ve nikah memuru arasında tercih yapmak durumunda bırakıldığı koşullarda mahalle baskısı ve AKP’nin muhafazakarlaştırdığı ortam nedeni ile din görevlisinin tercih edilmek zorunda kalınacağını söyledi.

Din görevlilerinin kadınlar ve kız çocukları ile ilgili açıklamalarını hatırlatan Ertuğ, evlilik ritüellerinin de bu doğrultuda gerçekleşmesi, daha da ötesinde kadınların medeni hukuktan doğan haklarının tartışmaya açılması anlamına geleceğini belirterek “Zaten kadın erkek eşitsizliğinin ülkede temel meselelerden biri olduğunu düşündüğümüzde dini nikah kadınların evliliğe daha eşitsiz başlamasına neden olur. Bu durum imam nikahını resmileştirir, imam nikahı esas nikah haline gelebilir ve bu da kadınların evlilikten kaynaklı haklarından mahrum kalmasını sonucunu yaratır” dedi. 
Boşanmaların Önlenmesi Komisyonunda gündeme gelen konuların tek tek hayata geçirilmeye çalışıldığı uyarısında bulunan Ertuğ, bunun AKP hükümetin muhafazakarlaşma planının ve “yeni Türkiye’nin” kadınlara ciddi bir yansıması olduğunu vurguladı. 
Ertuğ, ayrıca tüm kadınlara eşitlik için ve tasarının yasalaşmaması için mücadele çağrısında bulunarak sözlerini şöyle tamamladı; “Salgın hale gelen çocuk istismarı vakalarına karşı, cinsel eğitim ve istismardan korunma eğitiminin yaygınlaştırması gerekiyor. Ama iktidar eğitimi gericileştiriyor.

Eğitimdeki dinci gericileşme kadın düşmanlığını daha da tetikliyor. İmamlara resmi nikâh kıyma yetkisi verilmesi kadın düşmanı dinci bir yönetim kurma yönünde atılmış yeni bir adımdır” değerlendirmesi yer aldı ve bu tasarının Medeni Kanunda elde edilen diğer hakların yok edeceğine dikkat çekildi. 
Açıklamada, tasarının AKP tarafından daha önce de gündeme getirildiği hatırlatılarak aktarılıyor ve “AKP’yi uyarıyoruz: Aklınızdan bile geçirmeyin!” (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : ERTUĞ;, “AKLINIZDAN, BİLE, GEÇİRMEYİN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız