HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Mart 2016 Çarşamba Saat: 08:05

MİLLİ YEMEK KARTLARI, ORDU’DA TANITILDI

GUSTO KART VE AHİKART MİLLİ OLDU:
MİLLİ YEMEK KARTLARI, ORDU’DA TANITILDI

Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Ordu’da ‘Milli Yemek Kartı’ tanıtımını yaptı.

Ordu Lokantacılar ve Aşçılar Odası Başkanı Mehmet Kaya ve üyelerinin katıldığı programda konuşama yapan Yenice, Türkiye’de yılda 2 milyar dolarlık işlem gören (10 Trilyon), yemek kartlarına karşı GUSTO KART ve AHİKART’ları “Milli Yemek Kartı” adı altında geliştirdiklerini söyledi.

TESK otelde düzenlenen ‘Milli Yemek Kartı’ tanıtım toplantısına Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Genel Sekreter Müjdat Özbahçıvanoğlu, Ordu Lokantacılar ve Aşçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaya, lokanta ve pastahane sahipleri katıldı.

Toplantıda bilgilendirmelerde bulunan Başkan Aykut Yenice, sektörde yabancı sermameye karşı uzun bir süredir direndiklerini, bunun içinde milli yemek kartı geliştirmek için çalışma yaptıklarını ve bu çalışmalarda da artık sona gelindiğinin müjdesini verdi.

Yenice yaptığı konuşmada; “Her yönüyle cazip görünen yiyecek ve içecek sektörü bir çok kişi ve yabancı sermayenin çekim alanına dönüştü. Bir de bunların üzerine her gün artan işletme masrafları ile birleşince kazancı sınırlı olan lokantacının kar oranlarını aşağı çekmeye ve iflaslara neden olmaya başladı. Ayakta kalmasını becerebilenler günlük yaşamını idame ettirebilmek için çareler aramaya başladı. Tam da bu sırada esnafımızın menfaatine gibi görünen, karlılığa yol açacağı vaadiyle sisteme giren yemek çeki firmaları ile tanıştık” dedi.

Yemek çeki firmalarına ödenen komisyon, lokantacının kar haddini aşarak aylık yüzde 10-12 seviyesine geldiğini de anımsatan Yenice şöyle devam etti; İnternet üzerinden birçok paket servis sipariş sistemi türedi. İnternet üzerinden sağlanan bu siparişler için de aylık yüzde 12-14 komisyon vermeye başladık. Bunların neticesinde iştah kabartan yılda iki milyar dolar işlem hacmine sahip piyasa ortaya çıktı. Bu sistem aklın, mantığın, izanın kabul etmediği her iki sistemdir.

Gusto Kart ve Ahi Kart, Milli Yemek Kartıdır. Yemek çeki firmalarına karşı Gusto Kart ve Ahi Kart’ı geliştirdik. Gusto Kart komisyon oranlarını sıfıra indirecek, ayrı bir pos makinesi ve masrafı gerektirmeyecek, ufak bir maliyetle kullanılacak kendi milli yemek kartımızdır. Bu hizmetin yanı sıra esnafımızı da rahatlatacak toplu alım gücünü kullanacağımız tedarik sistemini de oluşturarak, esnaf teşkilatımızın gelenek görenek ve ticari değerleri doğrultusunda belirlenen, ahilik geleneğimizden esinlenerek Ahi Kart’ı çıkardık.

Bu kart ile esnafımızın daha uygun fiyatlarla ürün alarak karlılığının daha da artmasını sağlayacak, anlaşmalı firmalardan iskonto, taksit ve taksit erteleme gibi imkanların yanında kampanyalar dahilinde alışveriş yapabilecekleri bir kredi kartıdır” diye konuştu.

Milli Yemek Kartları için üye iş yeri sözleşmelerinin yapılmasına da başlandığını ve sistemin devreye girmek için hazır olduğunu da hatırlatan Başkan Yenice, kendilerine destek veren tüm Ordulu esnaflara da ayrıca teşekkür etti. (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

Anahtar Kelimeler : MİLLİ, YEMEK, KARTLARI, ORDU’DA, TANITILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız