HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ağustos 2017 Cuma Saat: 07:08

TMO, FINDIĞA 10 LİRA DEDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 21 Ağustos Pazartesi gününden itibaren fındık alımına başlıyor. Levant kalite fındık 10 TL’den alınacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2017 sezonu fındık için de üreticileri
TMO, FINDIĞA 10 LİRA DEDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 21 Ağustos Pazartesi gününden itibaren fındık alımına başlıyor. Levant kalite fındık 10 TL’den alınacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "2017 sezonu fındık için de üreticilerimizin mağdur olmaması ve fındıkta fiyat istikrarı sağlanması için TMO aracılığıyla fındık alımı kararı verdik. 2017 ürünü Giresun kalite fındık için 10,5 lira, Levant kalite fındık için 10 lira fiyatla fındık alımına TMO önümüzdeki pazartesinden itibaren başlayacak." dedi.

Öte yandan dün kanalordu.tv de sabah kuşağı programında fındıkla ilgili değerlendirmelerde bulunan TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan: "Üreticinin beklentisi 12-13 liraydı. Her şeye rağmen TMO'nun piyasada olması iyidir" diye konuştu.
Soydan yaptığı açıklamada, fındıkta 2017 sezonunun serbest piyasa fiyatları açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek; “Bu sezonu acaba nasıl bir fiyat olacak, piyasa nasıl başlayacak diye önemsiyorduk. TZOB olarak fındığın maliyetinin altında bir fiyat oluşması halinde devletin müdahale etmesi yönünde bir talebimiz vardı.

Bugün itibariyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TMO kanalıyla fiyat açıkladı. Giresun kalite fındığın 10.5, levant kalite fındığın fiyatı 10 liradan açıklandı. Bölgemizdeki üreticilerimizin beklentileri 12-13 lira bandıydaydı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1 kg fındığın maliyetini 8.75 TL olarak açıklamıştı. 10 lira maliyetler seviyesinde olan bir fiyat" şeklinde konuştu.

Her şeye rağmen TMO'nun fındık alımını önemsediklerini de kaydeden Soydan; "TMO alımı olmasaydı fındık fiyatı maliyetinin çok altında olacaktı. En azından bu önlenmiş oldu. Hiç olmazsa bu alımlar serbest piyasa fiyatlarının TMO fiyatlarının üzerine çıkmasını sağlar" dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : TMO, FINDIĞA, 10, LİRA, DEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız