HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Ağustos 2017 Salı Saat: 08:20

“HEDEFİMİZ DAHA İYİ HİZMET VERMEK”

Fatsa Belediyesi ile anlaşmalı olup ilçede ambalaj atıklarını toplayan firma daha kaliteli ve daha iyi hizmet vermek amacıyla 2 adet 18 tonluk sıkıştırmalı ambalaj atıkları toplama kamyonunu ilçeye kazanırdı. Firma daha önce bu hizmeti 1
“HEDEFİMİZ DAHA İYİ HİZMET VERMEK”

Fatsa Belediyesi ile anlaşmalı olup ilçede ambalaj atıklarını toplayan firma daha kaliteli ve daha iyi hizmet vermek amacıyla 2 adet 18 tonluk sıkıştırmalı ambalaj atıkları toplama kamyonunu ilçeye kazanırdı. Firma daha önce bu hizmeti 1 araç ve 4 işçi ile sürdürüyordu. 

 Ambalaj atıklarının çevreye zarar verecek şekilde doğrudan ve dolaylı olarak alıcı ortama verilmesini önlemek ilçe Belediyelerinin yükümlülüğünde olduğunu belirten Fatsa Belediyesi Çevre Mühendisi Derya Ateşli; “24 Ağustos 2011 Tarih ve 28035 Sayılı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, ambalaj atıklarının belirli bir yönetim sistemi içinde, kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve ayrılması kanuni zorunluluktur. Bu konu kapsamında belediyeler ambalaj atıklarını toplama ve ayırma hizmetini, Çevre Bakanlığınca lisans almış geri dönüşüm tesislerine, belediye kanunu kapsamında verebilmektedir. Bu gerekçeyle Belediyemiz hizmeti, tecrübeli bir firma olan ve Bakanlıktan lisansı bulunan Göze Hurdacılık A.Ş’ye vermiş bulunmaktadır.” dedi.

 

   Bugüne kadar belediye sınırları içerisinde bulunan siteler, okullar, resmi kurumlar, özel bürolar, marketler, ticari iş yerleri, organize sanayi ve küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren tüm işletmelerde ambalaj atıkları toplandığını ifade eden Ateşli, “Hizmeti 1 araç ve 4 işçi ile sürdüren firma 2 adet 18 tonluk sıkıştırmalı ambalaj atıkları toplama kamyonunu Fatsa’mıza kazandırmış olup, bundan böyle daha kaliteli ve daha iyi hizmet vermek hedefimiz olacaktır.” diye konuştu.

 

“TELEFONLA ARAYABİLİRLER”

 

  Vatandaşların ambalaj atıkları için “Alo ambalaj hattı 0549 542 72 58 nolu telefonu direk ayrıca Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü telefonu 0 452 423 63 00’dan 203 nolu telefonları arayabileceğini söyleyen Fatsa Belediyesi Çevre Mühendisi Derya Ateşli, “Bu hizmetin asıl amacı ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, önlenemeyen ambalaj atıklarının tekrar kullanımı, geri dönüşüm ve geri kazanım yolu ile bertaraf edilecek miktarının azaltılmasıdır. Bu yönetmelik 2011’de yürürlüğe girmiş olup sorumlu atık üreticilerine konu ile alakalı resmi yazılar ulaştırıldı.” dedi. 

 

“EVSEL ÇÖP HİZMETTE AKSAKLIKLAR MEYDANA GETİRİYOR”

 

  Özellikle site yönetimlerinin, site sakinlerinin ve büyük marketlerin yönetmeliğe uygun davranmadığını sözlerine ekleyen Ateşli, “Bırakılan ambalaj kumbaralarına evsel çöp bırakabiliyorlar. Bu sebeple hizmette aksaklıklar meydana gelmekle birlikte ambalaj atıklarının kafesinin azalmasına sebep olabiliyor. Yönetmelikle atık üreticileri atıkları ücretsiz Belediyelere teslim etmekle yükümlüdür. Ayrıca bazı marketler, fabrikalar ve işletmeler, özel ve kamu kuruluşları atıklarının ücretli, lisanssız atık toplayıcılara veriyorlar. Bu konuda tespiti yapılan işletmeler ve siteler hakkında cezai işlem yapılacak olup basında ilan edilecektir. Bu konuda tüm ilgilileri ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz.” dedi. 

 

Anahtar Kelimeler : “HEDEFİMİZ, DAHA, İYİ, HİZMET, VERMEK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız