HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ağustos 2017 Cuma Saat: 11:05

“Üreticinin sabrı taşıyor”

            Üreticilerin Hükümetin belirlediği fiyatı beğenmediğe dikkat çeken Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “Her gün üreticinin hoşnutsuzluğu vurgulandığı halde Hükümetin vurdumduymaz tavrı üreticilerin
“Üreticinin sabrı taşıyor”

            Üreticilerin Hükümetin belirlediği fiyatı beğenmediğe dikkat çeken Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “Her gün üreticinin hoşnutsuzluğu vurgulandığı halde Hükümetin vurdumduymaz tavrı üreticilerin sabrını zorluyor.” dedi.

            Sağra, TMO’nun fındık alım biçiminin ve oranının da belli olmadığını, üreticilerin ürününün tümünü alma niyeti olmadığını vurgulayarak, “TMO nerede ise maliyetine fiyatla fındık alacak. Alacak da ne kadar alacağı da bilinmiyor. Bu durum Hükümetin fındık tekelleriyle ortaklaşa kararlar aldığını ortaya çıkarmaktadır. Üretici olarak bize görülen zulmü kabul etmiyoruz. Sabrımız zorlanıyor.” dedi.

            Hükümet de milletvekilleri de suskun

            Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Sağra, “Hükümet kararını açıkladı ve sustu. Hele Ordu (Karadeniz) milletvekilleri ortada yoklar. Her konuda basına açıklama yapanlar, meydanlarda konuşanlar sır oldular, kayboldular. Çıksınlar fındık üreticilerinin karşısına 10TL fiyatı savunsunlar, bakalım. Her düşünceden fındık üreticisi Hükümetin kararına tepkili.” dedi.

            Karar değiştirilmeli, üretici desteklenmeli

            10 TL fiyatın üreticiyle dalga geçme rakamı olduğunu belirten Sağra, “ Hükümet aldığı kararı değiştirerek üreticinin emeğinin, ürününün karşılığını doğru belirlemelidir. TMO’nun fındık alımında sınır olmamalı ve peşin ödemeli olarak fındığın alt alım fiyatını 15 TL olarak değiştirmelidir. Ayrıca serbest piyasanın denetim altına alınması için üreticiye en az üç aylık faizsiz kredi sağlanmalıdır. Üreticinin acil gereksiniminin karşılanması devletin görevidir. Bu değişikliği yapmazsa yerli ve yabancı tekellerle olan dostluğu daha net kesinleşmiş olacaktır.” dedi.

            Kısa süre bekleyeceğiz

            Taleplerinin dikkate alınmaması karşısında her türlü eylem ve etkinliklere başlayacaklarını belirten Sağra, “Üreticilerin sabırla beklemeleri yanlış anlaşılmasın. Ekmeğimize, emeğimize yönelen saldırı karşısında üretici olarak haklarımız için gereğini yapacağız. 2006 mitinginin kazanımını ve sonrası için yaşanan eksikliklerimizi biliyoruz. Geçmişin deneyimi ile yeni eylem ve etkinlikler başlatacağız. Eylem ve etkinlikler amacımız değil. Sesimizi duyun, canımızın yankısını hissedin ve ürünümüzün değerini belirleyin. Fındığımızı kimin aldığı önemli değil, önemli olan değerinde alınmasıdır.” dedi.

Anahtar Kelimeler : “Üreticinin, sabrı, taşıyor”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız