HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2017 Perşembe Saat: 09:28

“ALINTERİMİZİN KARŞILIĞINI NİYE VERMİYORSUN?”

Cumhuriyet Halk Partisi (
“ALINTERİMİZİN KARŞILIĞINI NİYE VERMİYORSUN?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen ‘Fındık için adalet’ yürüyüşü dün Giresun'da sona erdi. "Fındık İçin Yürüyoruz" adı verilen etkinliğe, CHP'li bazı milletvekilleri ile fındık üreticileri katıldı. Dün Erikliman Mahallesi'nde toplanan katılımcılar, daha sonra Karadeniz Sahil Yolu güzergahında yürüyüşe geçti.

CHP Genel Başkanı 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, saat 18.00'de Atatürk Meydanı'na varış noktasında mitinge dönüştü.

Mitingde konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Alın terinize her ortamda saygı duydum. Alın terine saygı duymayı öğreten kişi rahmetli Bülent Ecevit’tir. Emek demiştir, ekmek demiştir, iş demiştir, aş demiştir. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen demiştir.

Fındık stratejik üründür. 502 bin ailenin gelir kaynağıdır fındık. Fındık tarım ihracatında bir numaradır. Milyarlarca dolar fındık ihracatından para kazanıyoruz. Peki bu fındığı eken üreticiye ne veriyoruz? Alın terinin karşılığını veriyor muyuz? Emeğinin karşılığını veriyor muyuz? Fındık 10 Ekim 1935’ten beri stratejik üründür” dedi.

“HÜKÜMET FINDIKTA İSTİKRARI SAĞLAMALI”

Hükümetin bir an önce fındıkta istikrarı sağlaması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti; “Suriyelilere 30 milyar harcandı diyor. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Fındık üreticisi ikinci sınıf oldu. Geldiğinde sorun. Suriyeyliler verdin 30 milyar dolar bizim alınterimizin karşılığını niye vermiyorsun? Bunun hesabını soracak mısınız? Bunun sandıkta hesabını soracak mısınız? Namus sözü veriyorum. Sizin hakkınızı savunmazsam yediğim ekmek haram olsun. FETÖ’ye ne diyorlardı, ‘Ne istediniz de vermedik?’ Bir kez de bu çiftçinin hakkını ver. Demokrasilerde hesap sandıkta sorulur

Fındık üreticisine gelince para yok ama Marmaris’te 350 odalı yazlık saray inşa ediliyor. Bir şeyi değiştireceğiz, eski algıları değiştireceğiz. Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP’dir. Fındık, üzüm üreticisinin sorunlarını çözeceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz” diye konuştu.

Üreticinin sorunlarının çözümü için 6 maddelik görüş belirten Kılıçdaroğlu; “CHP olarak 6 madde halinde fındık sorununu çözeceğiz.

1. Madde: Fiskobirliği en görkemli en şaşaalı hale getireceğiz. Bu kuruma siyaset bulaşmayacak. Ürün alımı, ihracatı burası yapacak.

2. Madde: Yürürlükte Fındık Kanunu var. Fakat bu kanun düzgün değil. Yeniden oturup fındık kanunu çıkaracağız. Üretici, manav, tüccar katılacak. Hep beraber ortak akılla fındık kanunu çıkaracağız.

3. Madde: Fındık İhtisas Borsası kuracağız. Fındığın fiyatı bu ülkede belirlenecek. Fındığın nasıl ihraç edileceğine biz karar vereceğiz.

4. Madde: Fındığı biz alıyoruz. Fındık olarak ihraç ediyoruz. Fındık AR-GE merkezi kurmak zorundayız. Fındığı bizden alıyorlar işleyip geri satıyorlar. Fındık bizde üretici bizde imkan da bizde biz niye yapmıyoruz. Niye biz para kazanmıyoruz.

5. Madde: Fındık ekim alanları. Bu coğrafya fındık ekiyor. Düz alanda fındık üretirseniz buradaki insanın alın terini çalmış olursunuz. Karadeniz’in fındığına başka birisini ortak etmeyelim.

6. Madde: Fındık ağaçları yaşlandı. Fındık ağaçlarını gençleştireceğiz. Gençleştirirken fındık üreticisinin gelirini düşürmeyeceğiz. Ona uygun teşvik getireceğiz. (Haber Mehmet KESKİN)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız