HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Eylül 2017 Perşembe Saat: 09:30

AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında, Fatsa ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programa Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Teki
AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında, Fatsa ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programa Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyürek, Daire Müdürleri, Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Program öncesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde protokol ve esnafın Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüşü 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda son buldu.

VALİ YAVUZ, “AHLAK YOKSA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DE YOKTUR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından yaptığı konuşmada, ekonomik sistemlerin dayandığı bir ahlaki temelin olduğuna dikkat çeken Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Müslümanların dayandığı ahlaki temel yüce dinimiz İslam’dır. Ahlak yoksa sürdürülebilirlik de yoktur. Ne kadar kalkınmış olursanız olun, ahlaki temelle kurulmamış sistem çalışmaz. Anadolu toprakları, ahilik anlayışının harmanlandığı ve İslam’ın en ince detayına kadar yaşandığı coğrafyadır. Dolayısıyla ahiliği ifade eden bu anlayış, vatan topraklarımızda devam etmelidir. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu çöküntünün tam da sebebi ahilik anlayışının yaşanmamasıdır. Sadece batıyı hedef ve ölçü alan yaklaşımlar nedeniyle sorunlar artarak devam etmektedir. İslam coğrafyasının silkelenip kendisine gelmesi gerekmektedir” dedi.

BAŞKAN VEKİLİ ÇORUH, “AHİLİK DEVLET VE MİLLETİN OMURGASINI OLUŞTURMUŞTUR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, kendisinin de bir esnaf evladı olduğunu söyleyerek başladığı konuşmada, ahilik denildiğinde akla sevgi, saygı, kardeşlik, birlik, dayanışma, kaynaşma ve fedakârlık geldiğini ifade etti. Başkan Vekili Çoruh, rahatsızlığı nedeniyle törende olamayan Ordu Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu’nu anarak, “Kendisine Allah’tan şifalar diliyorum. Ahilik, içerdiği anlam ve değerleri ile birlikte düşünüldüğünde, tüm odaların mesleki birlik ve kuruluşların, hatta belediyeler gibi birçok kamu kurum ve kuruluşların da manevi mayasını oluşturmaktadır. Bu anlayışla ahilik, yüzyıllarca devlet ve milletin omurgasını oluşturmuştur. Ahiliğin gerçek anlamda sosyal hayatımızda yerini alabilmesi için ifade ettiği sevgi ve saygıyı, dürüstlüğü, birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı ilk günlerdeki gibi bu topraklarda yeşerttiği anlayış ve değerleri özümsemedikçe hiçbir şey yapmış sayılmayız” diye konuştu.

ERDOĞAN AKYÜREK, “AHİLİĞİN TEMELİ YARDIMLAŞMAYA DAYANMAKTADIR”

Ordu Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyürek yaptığı konuşmada, geçmişi 13. yüzyıla dayanan “Ahilik Haftası” kutlamalarının Ordu ilinde 9.sunun yapıldığını belirterek, ahiliğin günümüzün evrensel değerleriyle uyum gösteren bir kültür medeniyeti olduğuna vurgu yaptı. Akyürek konuşmasında, asırlardır iş ve meslek hayatını koruyup kollayan ahiliğin ortaya koyduğu ilkeleri ile toplumun her kesiminde insanlara hitap ettiğini ve temelinin yardımlaşmaya dayandığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Ahilik Vakfı üyelerinden oluşan tiyatro grubu, meslekte ustalığa geçişi anlatan "Şet Kuşanma Töreni" ni sahneledi.

Kutlama programının son bölümünde Ordu’da yılın ahisi seçilen Fatsa Büyük Sanayi Sitesi esnaflarından Mehmet İşbilir’e, yılın kalfası seçilen Faruk Güvenilir’e ve yılın çırağı seçilen Hüdaver Şirin’e ödülleri protokol mensupları tarafından takdim edildi. Program yemek ikramı ile sona erdi.

 

 

 

 

  

Anahtar Kelimeler : AHİLİK, HAFTASI, KUTLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız