HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ekim 2017 Cumartesi Saat: 10:29

"KANALİZASYON ŞEBEKESİ SORUNSUZ ÇALIŞIYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), geçtiğimiz günlerde Gülyalı ilçe merkezinde kanalizasyon sorunu haberleri ile ilgili açıklama yaparak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.
"KANALİZASYON ŞEBEKESİ SORUNSUZ ÇALIŞIYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), geçtiğimiz günlerde Gülyalı ilçe merkezinde kanalizasyon sorunu haberleri ile ilgili açıklama yaparak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.

Gülyalı ilçesine kazandırılan atık su arıtma tesisinin çalışmadığı ve ilçenin kanalizasyon atıklarının derelere veya denize bırakıldığı iddialarına cevap veren OSKİ Genel Müdürlüğü, tesisin ve kanalizasyon şebekesinin sorunsuz çalıştığını belirtti.

GÜLYALI’DA KANALİZASYON TESİSİ VE ŞEBEKESİ SORUNSUZ ÇALIŞIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, bir basın açıklaması yaparak çıkan haberler hakkında şu açıklamalara yer verdi:

Gülyalı ilçe merkezinde kanalizasyon sorunları yaşandığı iddiasıyla ilgili bir sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlanan metnin 05.10.2017 tarihinde haber gazetelerine ve internet web sitelerine servis edilerek yayınlanması sağlanmıştır. Haberde yer alan Gülyalı’ya kazandırılan atık su arıtma tesisinin çalışmadığı ve ilçenin kanalizasyon atıklarının derelere veya denize bırakıldığı iddiaları tamamen gerçek dışı olmakla birlikte taraflı, kamuoyunu yanıltıcı ve kurumumuzu yıpratan açıklamalardır.

FOSSEPTİK KUYUSU TAŞMAYA BAŞLADIĞI ANDA HABER VERİLDİ

Gülistan Mahallesi’nde belirtilen benzin istasyonunda fosseptik kuyusu bulunmaktadır. İşletme ya da bölge halkı tarafından kurumumuza bildirilmesi durumunda aynı gün içerisinde fosseptik çekimi yapılmaktadır ancak istasyon yetkililerinin fosseptik kuyunun taşmaya başladığı anda haber vermemesi nedeniyle taşan atık su, karayolları kanalı vasıtasıyla kısa süreliğine de olsa dere yatağına akmıştır. Vidanjör ve çekici araçlarımız geldiğinde bu sorun ortadan kaldırılmıştır. Söz konusu fosseptik kuyusu taşmadan ve dolmadan kurumumuza bilgi verilmesi durumunda ekiplerimiz hemen ilgili yere gitmektedir. Böylece kısa süreliğine de olsa dere ya da herhangi bir noktaya kanalizasyon atığı akmayacaktır. Yeniköy Mahallesi’nin tamamında kanalizasyon şebeke hattı bulunmaktadır. Belirtilen villaların fosseptik kuyusu bulunduğu gibi çevre sakinleri tarafından talep geldiğinde araçlarımız tarafından kuyudan çekim yapılmaktadır. Kısacası fosseptiklerin dereye ve denize herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Gülyalı ilçe merkezi için yapılan atık su arıtma tesisimizle ilgili iddiaların tamamı asılsız olup, tesisimiz yapıldıktan sonra görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirerek ilçe merkezimizin kanalizasyonunu arıtmaktadır. Ordu Giresun Havalimanının da kendisine ait bir arıtma tesisi bulunmakta ve kanalizasyonunu arıtmakta olup, Gülyalı ilçe merkezi için yapılmış arıtma tesisimiz ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

7/24 HİZMET VERİLİYOR

Ordu’nun 19 ilçesinde personel, araç ve mekân yapılanmasını çok hızlı bir şekilde tamamlayan OSKİ Genel Müdürlüğü, Gülyalı ilçe merkezinde de vatandaşlarımıza 7/24 hizmet vermektedir. Bu kapsamda, ilçe merkezinde 16 km kanalizasyon hattı, 2 adet terfi merkezi, 5 adet fosseptik çukuru ve 1 adet atık su arıtma tesisimiz bulunmaktadır. Tesis ve kanalizasyon şebekesi sorunsuz çalışmakta olup, fosseptik kuyularının çekimi vidanjör ve son sistemlerle donatılmış kombine kuka araçlarımız tarafından yapılmaktadır. İlçe merkezinin tamamında ev ve iş yerlerinin kanal giderleri kanalizasyon hatlarına bağlanmış olup, dere ve yağmur suyu hattı gibi giderlere herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız