HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Kasım 2017 Cuma Saat: 07:58

EMEP: “Bütçe de sermayeye hizmet ediyor”

         Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Eyy diye bağırıp çağırarak emperyalizme karşı olunmuyor. Ekonomik, siyasi bağımsızlık uygulama ister.” diyerek hükümeti eleştirdi.          Kaya, “Cumhurb
EMEP: “Bütçe de sermayeye hizmet ediyor”

         Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Eyy diye bağırıp çağırarak emperyalizme karşı olunmuyor. Ekonomik, siyasi bağımsızlık uygulama ister.” diyerek hükümeti eleştirdi.

         Kaya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD’ye, AB’ye ‘Eyyy’ diye başlayan bağırmalarla emperyalizme karşı olduğu izlenimini vermeye çalışıyor. Oysa izledikleri dış ve iç politikalarla tam da emperyalizme göbekten bağlı olduğunu kanıtlamaktalar. Ayrıca bir emperyalist güce yaslanıp diğer emperyalist güçlere bağırıp çağırmakla da antiemperyalist olunmaz.” dedi.

         Emperyalizme karşı olamazlar

         Kaya, özelleştirme politikalarıyla kapitalizme hizmet edenlerin emperyalizme karşı olamayacağını belirterek, “Emperyalizme karşı olmak ekonomik ve siyasi bağımsızlığı savunmakla olur. Oysa hükümet ne varsa özelleştiriyor. Yerli ve yabancı sermayenin dereleri, ormanları talan etmeleri; yer altı ve üstü zenginliklerimize el koymaları için yasal düzenlemeleri yapmaktan geri durmuyor. Ülkeyi emperyalistlere teslim ederken bağırarak, ‘Eyyy’ diye seslenerek göz boyamaya çalışıyorlar.” dedi.

         Bütçe de sermayeye hizmet ediyor

            2018 Bütçesindeki vergilerin yerli ve yabancı sermayeye kaymak aktarımı için kullanılacağını vurgulayan Kaya, “2018 yılında bütçe açığı 65.9 milyar lira olacak. Peki bu kadar açık niye verilecek? 6.2 milyar lira (Açığın yaklaşık yüzde 10’u) Kamu Özel İşbirliği projeleri için verilen garantilere gidecek. Havaalanı, köprü, hastane gibi ‘bedava yaptırılıyor’ denilen projelere aktarılacak.  Geçişleri kullanan yüksek fiyat ödeyecek, kullanmayan vergi verecek. Hapishane ihalelerine milyarca aktarılacak. Hiçbir şekilde denetlenemeyen örtülü ödenekler 2018 bütçesinin şampiyonu durumunda. Borçlanmanın gazına basan hükümet on milyarlarca lirayı faiz ödemelerine aktaracak. Böylece hatalı planlanan projelerin, borçla yaşamanın bedeli halka ödettirilmektedir.” dedi. 

         Tarımda emperyalistlere teslim

         ABD ve AB’ye yönelik kafa tutmaların, bağırıp çağırmaların yapmacık hareketler olduğunu belirten Kaya, “Ordu için en önemli kaynak olan fındığı da emperyalistlere teslim ettiler. Tarım politikamız iflas etmiş durumda. Pirincinden samanına, fasulyeden etine kadar her şeyi dışarıdan alıyoruz. Domates, fındık, kayısı, üzün, tütün, buğday üreticileri perişan; hayvancılık yok edilmiş durumda. Tarım ürünlerimizin ve üreticilerimizin geleceği yabancı tarım şirketlerine teslim edenler antiemperyalist olamazlar. Olsa olsa emperyalizme teslim olurlar.  Yaşanan gerçeklik de budur.” dedi.

         Emperyalizme karşı olan biziz

         Kaya, emperyalizme karşı olduklarını Deniz Gezmiş ve arkadaşların 6. Filo’yu denize dökerek gösterdiklerini vurgulayarak, “Emperyalizme karşı olanlar bağımsız, demokratik Türkiye mücadelesi verenlerdir. Bu nedenle Emek Partisi olarak işçileri, emekçileri ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızı kazanmak için emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadeleye çağırıyoruz. “dedi.

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “Bütçe, de, sermayeye, hizmet, ediyor”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız