HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Kasım 2017 Cumartesi Saat: 08:38

“BELEDİYELERİMİZE ALGI OPERASYONU YAPILIYOR”

  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Belediyelere ilişkin icraatlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı değil, Parti Genel Başkanı şapkasını giyiyor diyerek tepkide
“BELEDİYELERİMİZE ALGI OPERASYONU YAPILIYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Belediyelere ilişkin icraatlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı değil, Parti Genel Başkanı şapkasını giyiyor diyerek tepkide bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın icraatlarında şapkayı da ters giyip, hem Hukuk Devleti İlkelerini, Hem de Anayasa’yı ihlal ettiğini iddia eden Torun, yaptığı açıklamada; “Son günlerde belediyelere yönelik operasyonlar Türkiye’nin siyasal gündeminin en önemli konusu haline gelmiş bulunuyor. Kayyum uygulamaları ile başlayan görevden almalar, AKP’li bir dizi belediye başkanının istifa ettirilmesiyle sürmüş, geldiğimiz noktada; bu operasyonları bizzat yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızı hedef olarak göstermiştir” dedi.

 

Açıklamasının devamında ise Torun; “Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, biz nasıl yaptıysak, CHP de aynısını yapmalı, aksi halde müfettişlerimiz harekete geçecektir diyor. Erdoğan’ın söylediği şu anlama geliyor; “benim partimde hukuksuz işler yapan belediye başkanları vardı, ben söz konusu başkanlar hakkında yasal süreçleri izleyip, soruşturma açmadım, yargıya müracaat etmedim. Bunun yerine, aba altından sopa gösterip, baskı uygulayarak belediye başkanlarını istifa ettirdim”.

 

Bu hukuksuz uygulamanın esef verici olduğunu, hukuk devletinin ayaklar altına alınması anlamına geldiğini ve hepsinden öte, Anayasa’ya aykırı olduğunu yaptığımız açıklamalarda defalarca değindik, altını çizdik.

 

Ne var ki; Cumhurbaşkanı bu uyarılarımıza kulak vermek yerine, Partimize çağrı yaparak, siz de aynı yola gidin, yoksa gerekli operasyon yapılacaktır diyor.  Geldiğimiz noktada, baskı ve tehditler, AKP’li başkanlardan CHP’li başkanlara dönmüştür diyemiyoruz çünkü, CHP’li belediyeler uzunca bir süredir başta İçişleri Bakanlığı müfettişleri olmak üzere, çeşitli kurumlarca eşi görülmemiş sıklık ve ayrıntıda denetlenmektedir” diye konuştu.

 

Hukuk devleti anlayışı ve Anayasa’ya derinden bağlı her CHP’li gibi, belediye başkanlarımız da yasal olan hiç bir denetim ya da soruşturmadan beis duymaz, gerekli işbirliğini yapar diyen Torun; “Ancak geldiğimiz noktada, Cumhurbaşkanı, kendisini yargının yerine koyan bir anlayışla, hukuksuz biçimde belediyelerimizi tehdit etmektedir.

 

Bu nedenle, buradan ilan ediyoruz ki; bugün itibariyle Türkiye’de belediyelerimize yönelik Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği yönde her adım, hukuki zeminden yoksun, meşruiyeti olmayan ve Cumhurbaşkanı’nın siyasal geleceğini güvenceye alma kaygısının gölgesinde kalmış icraatlar olacaktır.

 

Ne yazık ki; belediyelerimize yönelik bu düşmanca yaklaşımın gerisinde ufukta görünen seçim sandıklarından duyulan korku vardır. Bu soruşturmalar ve baskılarla bir algı operasyonu yapılmak istenmekte olduğu açıktır.

 

Hatırlatırız ki; belediyeler liderleri değil, vatandaşlara hizmet etmek için vardır. Korkumuz liderin geleceğini garantiye almak için yapılan bu operasyonların hizmet odaklı kurumlar olan belediyelerimizi çalışamaz hale getirmesidir.

Bu hukuksuz ve keyfi yaklaşıma, hukuk devletine olan bağlılığımızı koruyarak izin vermeyeceğimizi kamuoyunun bilgine sunarım” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız