HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Kasım 2017 Salı Saat: 07:27

ECEVİT, ORDU’DA ANILDI

Demokratik Sol Parti (DSP) Kurucu Başkanı ve eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, ölümünün 11. Yıl dönümünde Ordu’da anıldı. Bülent Ecevit için Ordu’nun Perşembe İlçesinde mevlidi şerif programı düzenlendi. DSP Ordu İl Baş
ECEVİT, ORDU’DA ANILDI

Demokratik Sol Parti (DSP) Kurucu Başkanı ve eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, ölümünün 11. Yıl dönümünde Ordu’da anıldı.

Bülent Ecevit için Ordu’nun Perşembe İlçesinde mevlidi şerif programı düzenlendi. DSP Ordu İl Başkanlığı ve Perşembe İlçe Başkanlığı tarafından tertiplenen mevlidi şerif programına çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Mevlit programından sonra günün anısına konuşma yapan DSP İl Başkanı Kezban Sönmez; “Onursal Genel Başkanımız, Başbakanımız Demokratik Sol Partinin Kurucusu ve Kuramcısı Türkiye Siyasi hayatına damgasını vurmuş, siyasetçi olarak halkın umudu olmuş Sn. Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılışının 11. Yıldönümü nedeniye okutulan Müvlidi Şerif Okuma Programına hepiniz hoş geldiniz.

         Türkiye’de yıllarca Başbakanlık yapmış, ülkenin en bunalımlı günlerinde demokratik kazanımlarımızı ve ülkenizin çıkarlarını koruma adına, partisinin oy kaybetmesi pahasına ilkelerinden vazgeçmemiş bir liderdi, Kıbrıs Fatihinin adıdır Mustafa Bülent Ecevit” dedi.  

Ecevit’in Türk siyasi tarihine adını altın harflerle kazıması, Ulusumuzun ona olan sevgisinden kaynaklanmıştır diyen Sönmez, şöyle devam etti; “Bülent Ecevit Milli çıkarlarımızı Ege köylülerinin haşhaş ekimine sözüm ona izin vermeyen Amerika’ya kafa tutarak kimi zaman darbelere meydan okuyup, hapislerde yatarak, kimi zaman Amerika üslerinin memleket topraklarına üs kurmasına izin vermeyerek korumuş ve kollamıştır.   

Bütün bunları yaparken siyasi hayatını zora sokmak, partisini baraj altında bırakmak ve gözü gibi koruyup kurduğu D.S.P’yi ortadan ikiye bölecek girişimlere maruz kalma pahasına, yine de siyasetinden bir milim sapmamıştır.

         Ecevit partisinin çıkarlarını ve siyasi ikbalini Milletin çıkarlarının gerisinde tutarak, siyasi hayatını bitirmek pahasına Türkiye’nin ve Türk Milletinin yanında olmuştur. 

Mustafa Bülent Ecevit’in  Biz Milliyetçiliği sokak duvarlarına değil Kıbrıs’ın topraklarına, Ege denizinin yataklarına yazmışız, Biz Milliyetçiliği Batı Anadolu’nun haşhaş tarlasına yazmışız sözü tarihe geçen ve bize yaşamı boyunca ışık tutacak olan Milliyetçilik anlayışımızın davetsiz ifadesidir. Bu duygu ve düşünceler ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

                                                                             

 

Anahtar Kelimeler : ECEVİT, ORDU’DA, ANILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız