HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Kasım 2017 Cuma Saat: 10:13

“KENDİNİZE AŞILMAZ DUVARLAR ÖRMEYİNİZ “

“KENDİNİZE AŞILMAZ DUVARLAR ÖRMEYİNİZ “

 

Ordu Valisi  Seddar Yavuz, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Ordu İl Temsilciliğinin, ilin yöneticileri ile gençleri buluşturmak amacıyla düzenlediği “Çarşamba Kahvesi” adlı etkinliğin ilk konuğu oldu.

 

Altınordu ilçesi Selimiye mahallesinde bulunan TÜGVA Ordu Temsilciliği binasında gerçekleştirilen etkinlikte, ‘Gençlik ve Türkiye’nin Geleceği’ konusu üzerine gençlerle söyleşide bulunan Vali Seddar Yavuz, gençlere bazı tavsiye ve nasihatlerde bulundu.

 

Vahiy esas alan, aklını kullanan ve medeniyet tasavvuru olan bir gençliğin, Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, Türk Milletinin kaybettiği değerlerle yeniden buluşması gerektiğini kaydetti.

 

21. asrın, Türkiye’nin asrı olabilmesi için gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Çok donanımlı olmalısınız. İnancınızı iyi öğrenmelisiniz. Ait olduğunuz medeniyet değerlerini iyi bilmelisiniz. Dini ve kültürel değerlerimizi iyi öğrenmelisiniz. Kendinize gereksiz, aşılmaz duvarlar örmeyiniz. Ruhunuzu yumuşatacak işlerle meşgul olmalısınız. Şiir yazmalı, Türk Müziği dinlemelisiniz” diyerek, gençlere tavsiyelerde bulundu.

 

İslam’ın anlaşılması ve yaşatılması bakımından Türkiye’den daha iyi bir ülke bulunmadığına dikkat çeken Vali Yavuz, “Hayat tarzlarımızı ve düşünce biçimlerimizi yeniden kodlamamız lazım.  Referansınız, Kur’an ve Peygamber Efendimiz olsun. Tüm insanlık için hakkı ve hukuku haykırın ve savunun. Düşünce adamı, fikir adamı olun. Fikriniz olmadan, ideolojiniz olmasın. Bizim, bir birimizi sevmeye ve çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bunu yapacak olan da sizlersiniz” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz, söyleşinin sonunda gençlerin kendisine yönelttiği soruları da cevaplandırdı.

 

Anahtar Kelimeler : “KENDİNİZE, AŞILMAZ, DUVARLAR, ÖRMEYİNİZ,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız