HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Aralık 2017 Pazar Saat: 11:06

“ENGELLİ OLMAK BİR KUSUR DEĞİLDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Torun mesajında, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanmasının, hayat stand
“ENGELLİ OLMAK BİR KUSUR DEĞİLDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Torun mesajında, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanmasının, hayat standartlarının yükseltilmesinin çağdaş toplumların önceliği olması gerektiğini belirtti. Türkiye nüfusunun yüzde 12 sini engellilerin oluşturduğunu ifade eden Torun, kamuda ve özel sektördeki engelli istihdamının yetersiz olmasının, engellilerin eğitimde, sağlıkta ve toplumsal yaşamdaki sorunları daha da ağır yaşamalarına sebep olduğuna dikkat çekti.

 

Engelliler başta olmak üzere her yurttaşın insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeye hakkı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Engelli olmak bir kusur değildir. Asıl kusur onlara fırsat eşitliği sağlamayan, engelli vatandaşlarımızı işsizliğe, yoksulluğa mahkum eden, toplum hayatından uzaklaştırıp evlerine hapseden anlayıştır.” dedi.

 

            CHP olarak, şimdiye kadar olduğu gibi yarın da, “Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir” sözüyle hareket etmeye devam edeceğiz. Her zaman toplumda en büyük sıkıntıları çeken engellilerimizin, yoksullukla, işsizlikle mücadele eden her yurttaşımızın, haksızlığa uğramış herkesin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

            Bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygının, hoşgörünün ne oranda olduğu o toplumun engelli vatandaşlara yaklaşımıyla ölçüldüğünü de belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, engelli kişilerin yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu ifade etti.

 

            3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engellilere ve onların her türlü sorunlarına karşı toplumdaki duyarlılığın artmasına katkı sağlamasını temenni eden Torun, “Ülkemizin her yerinde engelli vatandaşlarımızı diğer insanlarla iç içe yaşarken görmeyi temenni ediyor, tüm engelli yurttaşlarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum.”dedi.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “ENGELLİ, OLMAK, BİR, KUSUR, DEĞİLDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız