HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Aralık 2017 Çarşamba Saat: 08:11

“YETİMLERİMİZLE BİR CAN, BİR AİLE OLACAĞIZ”

Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneği'nin (FAYSİD) 'Bana Bir Tutam Sevgi Gönder' projesi kapsamında yetim öğrenciler ve aileleri Fatsa'nın kurum amirleri ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Fatsa Yetimlerini Sos
“YETİMLERİMİZLE BİR CAN, BİR AİLE OLACAĞIZ”

 

Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneği'nin (FAYSİD) 'Bana Bir Tutam Sevgi Gönder' projesi kapsamında yetim öğrenciler ve aileleri Fatsa'nın kurum amirleri ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneği'nin 'Bana bir tutam sevgi gönder' projesi etkinlikleri kapsamında Dolunay Hünkar Restaurant'ta üzenlediği yemeğe Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk resmi daire amirleri, yetim öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

 "6 ANA FAALİYETMZ OLACAK" 

 

  Yemek sonrası ilk konuşmayı yapan proje koordinatörü Cemal Şahin Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneği yönetimi olarak Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı önderliğinde 2016 yılında çalışmaya başladıklarını belirterek, "2017 yılı Mart ayında İçişleri Bakanlığı dernekler Dairesi Başkanlığı'na bir proje başvurusunda bulunduk. Bakanlığa sunduğumuz 'Bana bir tutam sevgi gönder' adlı projemiz Eylül ayında kabul edilerek 71 bin 540 TL hibe almaya hak kazandı. Bizler bu projede bazı faaliyetler gerçekleştireceğiz. Projemizin uygulama takviminde 6 ana faaliyet bulunmaktadır.

  1-230 öğrencimizin ilçemizin değerli büyüklerini de bulunduğu bir yemek organizasyonu. 2-200 öğrencimizin ulusal bir spor müsabakasına katılmalarının sağlanması. 3-300 öğrencimizin ve 8 öğretmenimizin Bursa-Çanakkale gezisine götürülmesi. 4-400 öğrencimizin Aybastı Perşembe Yaylası'nda Doğa yürüyüşüne götürülmesi. 5-10 öğrencimizle 2 ay şiir çalışması yapıldıktan sonra bu şiirlerini toplum önünde sunmalarını sağlanması.

   6-10 adet ortaöğretim okulumuza 40 saatlik teknolojinin doğru kullanımı ve sosyal medya bağımlılığı konularında seminer verilmesi. Bu proje sonunda bizler bu kıymetli öğrencilerimizin sosyal uyumlarını artırmaya ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz."dedi. 

 

"ÇOCUKLARIMIZI HAYATA HAZIRLAMAYI HEDEFLİYORUZ"



  Daha sonra konuşan FAYSİD Derneği Başkanı Halit Kovancı ise proje etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemekte yetim öğrencilerin kaynaşmaları sağlamak amacıyla buluştuklarını ifade ederek, "Yetim öğrencilerimiz bu proje boyunca bir seminer, bir ulusal maç izleme, bir şiir dinletisi yapma, bir Bursa Çanakkale İstanbul gezisi düzenleme ve bir yaylada doğa gezisi yapılması planlanmış olup ilerleyen aylarda bu etkinlikleri de yine beraber gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 

  Gençleri bu tür etkinliklerle kültürel değerlerimizi yaşamayı hayata hazırlamayı ve öğrencilerimizin tanışıp kaynaşmasını planlamaktayız. Bizlere destek veren Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı beye İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Saygın Atinkaya beye ve tüm dostlara teşekkür ederiz." diye konuştu. 



"BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ" 

 

  Projenin hazılanmaında emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere herkesi tebrik ederek sözlerine başlayan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'da, "Ben bu çalışmanın çok güzel olduğunu ifde ederken belediye olarak kendi adıma bu projede üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu çalışmalarınızda tüm ihtiyaçlarınızda yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Biz de bu projenin bir parçası olduğumuzu arzu ediyorum ve hepinize başarılar diliyorum." diye konuştu. 

 

"YETİM ÖĞRENCİLERİMİZLE BUNDAN SONRA AİLE OLACAĞIZ" 

 

  Yemekte son konuşmayı yapan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise, "Tüm resmi kurum amirlerimiz bugün yetim öğrencilerimiz ile beraber. Amacımız çok büyük şeyler yapmak değil ama en önemli amacımız yetim öğrencilerimizle bundan sonra kardeş olmak aile olmak bir can olmak. Bundan sonra sıklıkla bir araya geleceğiz. Ben bu projede emeği geçen dernek yetkililerimize teşekkür ediyorum." dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “YETİMLERİMİZLE, BİR, CAN, AİLE, OLACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız