HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2017 Cumartesi Saat: 08:36

SİYASİ KONJÖKTÖRDE ‘İYİ PARTİ’NİN ROLÜ

İYİ Parti Ordu Kurucu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut, gazetemiz muhabirlerinden Mehmet Topkaraoğlu’na verdiği röportajda Türkiye genelinde ki siyasi konjöktörü değerlendirerek partisinin çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu
SİYASİ KONJÖKTÖRDE ‘İYİ PARTİ’NİN ROLÜ

İYİ Parti Ordu Kurucu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut, gazetemiz muhabirlerinden Mehmet Topkaraoğlu’na verdiği röportajda Türkiye genelinde ki siyasi konjöktörü değerlendirerek partisinin çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Mehmet TOPKARAOĞLU: İYİ Parti Ordu İl Başkanlığına kurucu başkan olarak atandınız. Hayırlı olsun dileklerinde bulunarak sizin hem hukuki hem de siyasi tecrübelerinize dayanarak, var olan siyasi konjonktürde neler değişir, değişir ise nasıl değişir?

Tevfik KARABULUT: Türk siyaseti bugün artık toplumun ihtiyaçlarını karşılama noktasında sıkıntılar gösteriyor artık toplumsal talepler ile toplumsal istekler, arzular, hedefler ile Türk siyasetinin mevcut yapısı arasında çelişki var. Türk siyasetinin üslubunda sıkıntı var, Türk siyasetinin hedef de sıkıntısı var, Türk siyasetinin kadrolar ekipler problemi var yani Türk siyaseti maalesef toplumun istediği noktada değil. Onun için Türk siyasetinde yeni bir soluğa yeni siyasal açılıma hedefler manzumesine ve bu hedefleri götürecek kadro anlayışına ihtiyaç var. Biz İyi Partinin bu açığı dolduracağı düşüncesindeyiz.

Mevcut bir siyasal tablomuz var; iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) bir de kaşısın da Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve Milliyetçi Harekât Partisi(MHP) var. Ama maalesef iktidar toplumsal ihtiyaçları karşılayamadığımız noktaya gelmiş anormal derecede yıpranmış ama karşısın da topluma umut verecek bir siyasal alternatif görünmüyor ve insanları bir çoğunluğu diyor ki iyi kötü iktidar şu yanlışları yapıyor ama işte karşısında bizim işte bu diyebileceğimiz bir alternatif yok ne yapalım.

Bugün Türk toplumunun bilimsel araştırmalar da bunu gösteriyor, günde 40 civarında bir seçmen profili yeni bir siyasal partinin gelme gereğine inandığını istatistikler ile ortaya koymuş bu demektir ki ortada bir boşluk var. Bu demektir ki toplumsal hedefler ile siyasal yapı ile arasında bir uyumsuzluk var onu da biz İyi Partinin dolduracağını düşünüyoruz.

Mehmet TOPKARAOĞLU: İyi Parti’nin Kadın ve Gençlik Kolları olmayacakmış. O bütün katmanlara dağıtılacağı söyleniyor. Doğru mu?

Tevfik KARABULUT: %25 kadın kotası olarak belirlendi. Yani Ordu il yönetim kurulu 40 ve 53 arası 40 yaparsak 10 kişi 53 yaparsak 14 kişi bayan olacak kadın kollarında değil yönetim kurulunda olacak, bizzat yönetimin içinde olacak kadınlarımız ben bunu çok ileri bir adım olarak görüyorum gerçekten geç kalmış bir uygulama aynı şekilde geçlerimizi de değerlendireceğiz.

Şimdi bunu geç kalmış bir uygulama olarak görüyorum ben Ordu da çok değerli bayan arkadaşlarımızı kardeşlerimizi bununla beraber bizimle İyi Partiye gelmeye çağırıyorum. Çünkü toplumun %50’si kadın %50’sinin temsilcilerinin mutlak siyasette daha fazla söz sahibi olması lazım şöyle söyleyeyim hani bizim kadın kotamız asgari sınırı ifade eden %25’tir. Keşke yarı yarıya yapabileceğimiz kadın katmanlarımız, ekiplerimiz olsa o kadar mutlu oluruz çünkü artık toplumda kadınlar da erkekler kadar söz hakkı sahibi sosyal hayatın bir yarısı kadar parçası tabii ki o kadarını almalılar.

Mehmet TOPKARAOĞLU: 2019’da ki seçim ileri bir tarihe alınabilir mi?

Tevfik KARABULUT: Olabilir Türkiye’de 2018 yılında seçim olabilir, çünkü Türkiye içte ve dışta yoğun sıkıntılar ile karşı karşıya onun için ben iktidarın ciddi ciddi 2018’de seçimi düşündüğünü düşünüyorum. Bizim zaten kongreyi hemen Aralıkta yapma arzumuzun teşkilatı 15 Aralığa kadar tamamlama arzumuzun sebebi de bu böyle bir sezimiz var. Bunu ciddi ciddi düşünüyoruz iktidarın bunu düşündüğünü düşünüyoruz onun için tedbirimizi şimdiden almak istiyoruz.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Ordu’nun dışında partiye karşı genel olarak nasıl bir durum var?

Tevfik KARABULUT: Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu AKP’nin Türkiye’ bugün AKP’nin en fazla oy aldığı bölgeler buralarda yine bizim Allaha şükürler olsun yoğun bir ilgi yumağımız var. Şunu biliyorum Batı buranın iki misli daha fazla mesela Ege, Akdeniz, Marmara. Doğu’da da inanın çok güzel genel başkanın ilk gezisini Bitlis’e yapması sonra Mardin’de olacak, oradan Artvin’e geçecek inanın müthiş olumlu bir durum oldu.

Biz Kürt’ü Türk’ü Sünni’si demeden 80 milyonu kucaklaştırmak istiyoruz Türkiye’nin böyle bir kucaklaşmaya ihtiyacı var. Ortak önceliklerimiz ortak sorumluluklarımız neyse onların etrafında birlikte çözüm aryalım diyoruz, kavga zamanı değil, birlikte geleceğe yürüme zamanı biz birlikte geleceğe yürüyelim istiyoruz. Türkiye’nin öncelikleri belli toplumun öncelikleri belli bu öncelikleri beraber büyük hedeflere yürüyerek çözelim istiyoruz.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Ordu’da ki altyapı çalışmalarını değerlendirir misiniz?

Tevfik KARABULUT: Ordu maalesef Türkiye’de olması gereken noktada değil, altyapı eksikliklerimiz var Ordu’da elbette ki geçmişe göre epey ileri noktaya yol aldık, şimdi eğriye eğri doğruya doğru yapılanları inkar etmek olmaz, Allah herkesten razı olsun. Ama hala Ordu’nun yapılması gereken çok eksiği var ulaşım eksikliklerimiz var, turizm altyapı eksikliklerimiz var, yani birçok alanda yani bir çok alanda bizim bir sürü alanda eksikliklerimiz var.

Ordu mesela İç Anadolu’nun Doğu Anadolu’nun Karadeniz’e Akdeniz’e uzanan bir çıkış limanı olabilir evet, bu alanda güzel projeleri var bunların biran evvel tamamlanması lazım. Havaalanı Ordu’ya bir artı getirdi aynı şekilde Akdeniz yolu tamamlanırsa çevre yolu tamamlanırsa Ordu yeni bir içe açılan bir merkez olma imkânına hızlıca kavuşur ve ben iddia ediyorum Ordu bunu yaptığı zaman 5-10 sene içinde Trabzon’u geçer.

Ordu’nun böyle bir avantajı var, onun için bizim Ordu’da bir de en büyük sorun göç sorunu Orduda çiftçinin sorunları var. Ordu’da işsizlik sorunu var ve bundan kaynaklanan artık insanın burada karnını doyuracağı şartların gittikçe azalması sebebi ile büyük bir göç sorunu var.

Ben istatistiklere çok önem veren bir insanım sık sık bunu da yaparım Orduda şöyle bir baktım 2000’den donra 15-17 sene içinde yaklaşık 200-250 bin kişi Ordu’dan göçmüş, müthiş bir rakam bu. Yani bu insanları artık burada tutmanın yollarını aramalıyız köylere bir gidin, köyde eskiden bizim küçüklüğümüzde her köyde iki tane ilkokul olurdu üç tane ilkokul olurdu tıklım tıklım dolu olurdu. 

Çocuklar bu gün taşımalı sistem zorunluluğu var, çünkü köylerde okula gidecek çocuk kalmadı çünkü köylerde insan kalmadı 100 hane olan köye gidin şimdi Ocak-Şubat ayında 100 hane olan köyde oturan ya 10 kişidir ya 15 kişidir 20 hane yoktur, orada da yaşlı insanlar çoğunluktadır. Ordu’nun göç sorunu var, Ordu’nun insanlarını olduğu yerde doyuramama sorunu var, tarım, turizm sorunları var Ordu’nun bir sanayi kenti olma şansını gittikçe kaybediyor.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Son olarak birde fındık konusunda ki görüşleriniz nedir?

Tevfik KARABULUT: Fındık konusunda ben devletin üreticiyi çiftçiyi sahipsiz bıraktığı ve uluslararası tekellere mecbur ve mahkûm ettiğini çok açık düşünürlerdenim. Türkiye de maalesef devlet tarımda yabancı sermayenin Türk tarımına egemen olmasına biraz seyirci kalıyor. Ben hükümetlerin yalnızca ürün desteği vererek, görevimi yaptım demesini doğru bulmuyorum tarımın geri kalması, bizim milli çıkarlarımızın olmazsa olmazıdır.

Karadeniz Bölgesi için fındık üreticilerinin geri kalması bizim olmazsa olmazımızdır, az önce söyledim Ordu’nun büyük bir göç sorunu var, insanlar göçüyor neden çünkü fındık artık onu doyurmuyor. Fındığın maliyeti belli fındığın maliyeti yüksek geliyor, biz bunu yalnızca ben dönüyorum sana şu kadar para veriyorum diye işin içinden sıyrılarak, çiftçiyi tekellere emanet ederek çözeceğimizi zannedersek çok büyük yanlış yaparız ve yanlış yapıyoruz.

Elbette fındığın meselesi yalnızca fiyat meselesi değil fındığın birçok sorunu var, fındığın üretiminde sorunu var, toplanması bile sorun fındığın mamul madde olarak neden satılmaz neden kendimiz dünya fındığının %70’ini üretirken bunu dünyaya mamul madde olarak sunamıyoruz sorunları var.

Fındığın 50 yıldır konuşulan doğal alanlında üretilmesi sorunu var, fındık üretiminin daha dönüm başına fazla ürün elde etme amaçlı üretim aşamasında yapılması gereken yani fındığın sorunu yalnızca fiyat sorunu değil ama şu bir gerçek bunların hepsinde devletin üreticinin yanında olma sorumluluğu var.  

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sayın Karabulut, haftanın röportajı sayfamıza konuk olduğunuz için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşantınız ve siyasi hayatınızda başarılar diliyorum.

Tevfik KARABULUT: Sayın Topkaraoğlu, bende başta partime ve şahsıma bu fırsatı sunduğunuz için şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine şükranlarımı sunuyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız