HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Aralık 2017 Salı Saat: 07:46

FATSA’DA HAMSİ FESTİVALİ

Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) tarafından düzenlenen hamsi festivali soğuk bir kış günü olmasına rağmen büyük ilgi gördü
FATSA’DA HAMSİ FESTİVALİ

Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) tarafından düzenlenen hamsi festivali soğuk bir kış günü olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Fatsa 15 Temmuz Özgürlük Meydanı'nda özel firmalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği Hamsi Festivali'ne yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Festivale Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Samsun İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, çevre ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde Fatsa ve çevre ilçe belediyeleri tarafından başta Fatsa olmak üzere kurulan stantlarda bölge ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Festivalde hamsi yemekleri yarışması da yapıldı.  

 

“YILLARCA HAFIZALARDA YER EDECEK BİR GÜN YAŞIYORUZ”

 

  Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterilerinden sonra ilk konuşmayı yapan Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş konuşmasına tüm destek veren firmalara ve katılımcılara teşekkür ederek başlayarak, “Bugün neşe içerisinde sevgi ile muhabbet ile bir ve beraber olmak adına çok önemli bir gün. Aramızda ülkemizin her bir bölgesinden dostlarımız arkadaşlarımız var. Siyasilerimizden bürokratlarımıza iş adamlarımızdan esnaflarımıza, çocuklarımızdan yaşlılarımıza, kadınlarımızdan gençlerimize yıllarca hafızalarda yer edecek bir gün yaşıyoruz. Bu vesileyle birlik ve beraberliğimize katkı sağlamak için kültürümüzü yaşamak yaşatmak için paylaşmak için Fatsa için Fatsalılar için kurulmasına ihtiyaç duyulan Fatsa Dernekler Federasyonu 2016 yılında 7 dernekle kuruluşunu gerçekleştirmiştir daha sonra 17 dernekle genel kurulumuzu yapıp 2 yıllık stratejik planımızı hazırladıktan sonra yol haritamızı belirledik. İşte bu derneklerimiz ile 2016 Ağustos ayında hamsinin memleketi olan Fatsa'da bu meydanda hamsi festivali yapmaya karar aldık. Bu kararımızı özel sektörle ve sivil toplum kuruluşları ile paylaştık. Yaptığımız istişareler sonucunda 5 ton hamsi tedarik ettik. Festivalimizin hazırlanmasında başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere Ordu Valiliği Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyemize, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Korgan ve Kumru Belediye başkanlarımıza sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza ve özel sektör firma sahiplerine katkı ve desteklerinden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına halkımız adına teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

“KIŞ MEVSİMİNİN GÜZELLİĞİ BU OLSA GEREK”

 

  Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada, “Kış mevsiminin güzelliği bu olsa gerek. Güzel bir etkinlikte bir araya geldik dostlarımız hamsi festivali adı altında bu etkinliği tertip ettiler. Halkımızda onları mahcup etmedi. İnşallah güzel bir gün geçirmişsinizdir ve ağız tadıyla hamsi  yemişsinizdir. Hamsi Fatsa'nın sahilinden kaçtı gitti ama erkenden tutulan hamsileri depolayarak vatandaşlarımıza sunma imkanı bulduk. Bu organizasyonu sağlayan bütün firmalarımıza dostlarımıza teşekkür edelim çünkü bu bir ekip işi. Bizler de elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Ben katılımı görünce Fatsa Dernekler Federasyonu'nun mahcup olmadığını gördüm. Tekrar katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

  Festivalde yerel ve Kültür Turizm Bakanlığı sanatçıları türküleri binlerce vatandaşı eğlendirdi.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA’DA, HAMSİ, FESTİVALİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız