HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Aralık 2017 Çarşamba Saat: 11:21

ODÜ LABORATUVAR SAYISINI ARTIRDI

ODÜ akademik birimleri ihtiyaçları doğrultusunda gerekli alanlarda yeni laboratuvarlar kurarak ve mevcut laboratuvarların da donanımlarını artırarak araştırma faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. Rektör Yarılgaç, Ordu Üniversitesini
ODÜ LABORATUVAR SAYISINI ARTIRDI

 

ODÜ akademik birimleri ihtiyaçları doğrultusunda gerekli alanlarda yeni laboratuvarlar kurarak ve mevcut laboratuvarların da donanımlarını artırarak araştırma faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. Rektör Yarılgaç, Ordu Üniversitesinin kurulduğu yıllarda 13 olan laboratuvar sayısını bu yıl itibariyle 140’a çıkardığını ifade etti.

Eğitim öğretim faaliyetlerini çağdaş eğitimin gerektirdiği her türlü imkana sahip mekanlarda sürdürebilmek için yoğun bir şekilde çalışan ODÜ sahip olduğu laboratuvarlarıyla bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve projeler yürütürken araştırma ve geliştirme süreçlerinin her aşamasında etkin görev ve sorumluluklar üstlenebilecek nitelikte elemanlar yetiştirerek gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalarla toplum yararına sunduğu eğitime yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

 Bununla birlikte ODÜ sağlık alanında sahip olduğu laboratuvarlarda gerçekleştirilen operasyonlar ve bölgeye verdiği sağlık hizmeti ile adından söz ettirirken en gelişmiş yöntem ve tekniklerle donatılan laboratuvarlarında toplumun ağız ve diş sağlığının korunması ile ilgili hizmet veriyor.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yaptığı açıklamada Ordu Üniversitesinin birçok alanda hizmet veren gelişmiş teknolojik imkanlara sahip 140 laboratuvarı ve araştırma merkezleri ile bilimsel çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.  Kurulduğu yıllarda 13 laboratuvarın olduğunu şimdi ise bu sayının 140’a çıktığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitelerin temel görevleri arasında araştırma ve eğitim faaliyetleri yürüterek bilgi üretmek yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası platformda söz sahibi olan tüm üniversiteler, bu modeli esas alarak atölye ve laboratuvarında yani bütün çalışma alanlarında temel işlevlerine uygun hareket etmektedir. Bu çalışma sahalarının ise mutlaka üst düzeyde kurulması gerekmektedir. Ülkemiz bütün özel kuruluşları ve kamu kuruluşlarıyla özellikle de eğitim kurumlarıyla dünyadaki hızlı teknoloji yarışı içinde yer almakta ve her dönemde her alanda söz sahibi olmak istemektedir. Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne kadar ciddi bir gelişme kaydetmiş, laboratuvarlarının sayısıyla artırmakla birlikte iç donanımlarını da eksiksiz olarak tamamlamış bulunmaktadır. Ordu Üniversitesi bu maliyetli çalışmaların tamamını döner sermaye bütçemizden karşılamaktadır. Akademisyenlerimiz burada yürüttükleri çalışmalarla dünyaya açılmakta ve Ordu'nun ismini de uluslararası camiada duyurmaktadırlar. Bütün bunların yanı sıra laboratuvarlarımız; lisans, lisansüstü ve doktora düzeyindeki genç araştırmacılarımız için muazzam bir kaynak oluşturmaktadır. Şu anda bütün birimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tamamlanmış olan bu laboratuvarlar 24 saat açık olarak hizmet sunmaktadır. Üniversite yönetimi olarak eğitim birimlerimizin bünyesindeki laboratuvar ve araştırma merkezlerinin en üst düzeye çıkarılmasına yönelik çalışmaları sadece lisans öğrencilerimizin geliştirilmesine yönelik değil lisansüstü ve doktora öğrencilerimizin çalışma ve araştırma sahalarını dikkate olarak tasarladık. Bunun sonucunda da doktor öğrenci sayımızı 92,8 kat, aynı şekilde lisansüstü öğrenci sayısı da 80 kat artış sağlamış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ, LABORATUVAR, SAYISINI, ARTIRDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız