HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ocak 2018 Pazartesi Saat: 08:19

MARAL; “TÜRKİYE, CHP İLE YENİDEN KURULACAK”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, CHP Ünye İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında, kısa bir süre önce yaptıkları kongreyle göreve gelen yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı.  Maral, partilerinin demokrasiyi uygula
MARAL; “TÜRKİYE, CHP İLE YENİDEN KURULACAK”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, CHP Ünye İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında, kısa bir süre önce yaptıkları kongreyle göreve gelen yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı. 

Maral, partilerinin demokrasiyi uygulayan ve içselleştiren tek parti olarak olduğunu söyleyerek bir ay önce kongre sürecini tamamladıklarını hatırlattı.

Partideki seçim sürecinin 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da 36. Olağan kongreyle tamamlanacağını belirten Maral, “1 ay önce bir kongremiz oldu. İlçe kongresinde de partimizin asıl sahibi olan üyeler ve delegeler bizleri bu yönetime uygun gördü. Parti içerisinde bizim bir yarışımız oldu.

Biz baştan beri geçmiş yönetimde dahil olmak üzere bu işin kazananının Cumhuriyet Halk Partisi olmasıydı. Bunu da birlik ve beraberlik içerisinde kongremizi tamamladık. Diğer partilerden ayrı olarak Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka kendi içinden olsun Türkiye’de olsun demokrasiyi içselleştiren veya uygulamaya çalışan başka bir ikinci parti yok. Kongreler tamamlandıktan sonra önümüzde çok çetin bir dönem başlayacak.” dedi. 

CHP’nin Türkiye’nin kurucusu olduğunu, önümüzdeki 2 yıl içerisinde Türkiye’nin yeniden kurulacağını iddia eden Maral, şunları söyledi:

“Türkiye açısından başarılı olmaya mecburuz. Bu yeniden kurulma şekli; biz istiyoruz ki bizim düşüncelerimiz doğrultusunda ve Türkiye’yi ileriye götürecek şekilde bir kurulma olsun. 21. Yüzyılda yalnızca siyasi partiler değil, demokratik kitle örgütleri ve insanlarında içine katıldığı neredeyse doğrudan demokrasi şeklidir. Bunu kuracak olan partide CHP’dir. Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki iki yıl içerisinde ve ondan sonraki süreçte Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı süresinde olduğu gibi yeniden kurucu unsuru olacaktır. Bu konuda bizim kadrolarımızda, programımızda bütün hazırlıklarımız tam.”

-“Sorumluluk almadan devam ediyorlar”-

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, toplantıda yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin izlediği politikaları da eleştirdi.

Ünye’de ki yerel yönetimlerin hiçbir sorumluluk almadan, sorumluluklarını başkalarına yükleyerek çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Maral, şu açıklamayı yaptı:

“Bizim en fazla önemsediğimiz durum Ünye’de kente karşı işlenen suçlar. Biz Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber yanlışlıkların takipçisi olacağız. Baktığımız zaman çok az doğru olan şey var. Anlayış olarak bir sakatlık var. Şu anda Ünye’de yerel yönetimi idare etmek çocuk oyuncağı. Yapamadığınızı ‘Büyükşehir izin vermiyor’ diyorsunuz, yaptığınızın da reklamını yapıyorsunuz. Hiçbir sorumluluk alınmadan, sorumluluk her şekli ile başkasına yüklenip uygulamaya devam ediliyor. ‘Artık her şeye hâkimiz güç bizde’ şeklinde bir anlayış var. Anladığımız kadarıyla şunun da rahatlığını yaşıyorlar, yargının da talimatlandırılarak karar verilebileceği noktasında bir düşünce var ve çok rahat hareket ediliyor.”

-“Şehre karşı işlenen suçlar arasında yapılaşma var”-

Maral, Ünye’de yapılaşma konusunda hatalar yapıldığına dikkat çekerek, “Ünye’de şehre karşı işlenen suçlar arasında yapılaşma var. Yapılaşmaya baktığımız zaman herhalde şunu düşünüyorlar, aklı başında bir uygulamaya geçilirse biz buradan rahat rant elde edemeyiz. Bu kent rantı işi çok çetrefilli bir iş.

- “Ranta dere yataklarından başlıyorlar” -

Önce dere yataklarından başlıyorlar. Ünye’de Gölevi Mahallesine baktığınız zaman bir öngörü yok. İleriye dönük yerel yönetimlerde bir çalışma yok. Bizim amacımız yerel iktidar olmak ama olmadan önce de o bölgenin insanlarından bu suça ortak olmayanlarına bunları anlatmamız gerekiyor.” 

-“Propaganda sayesinde kent suçları insan gözünde olumlu izlenim uyandırıyor”-

Yapılan yanlış işlerin propaganda yolu ile olumluya çevrildiğini belirten İsa Maral UNİPORT Alışveriş Merkezine de değinerek, “Çok yoğun bir propaganda ile kent suçları insanın gözünde bazen olumlu izlenim uyandırabiliyor. Örnek olarak verirsek alışveriş merkezi. Alışveriş merkezini çok umumi bir şeymiş gibi aktarma oluyor.

Nasıl oluyor? Ünye’ye alışveriş merkezi yapacağız, burada trafik yoğunlaşacak diye birisi bunu lanse etmez. Yani bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Yaşam alanı olarak Ünye’nin yaşam alanı, penceresi olmayan yaşam alanı. Tabi bu kabul gören şeylerde oluyor. Bunlar yanlış, yanlış diye söylememiz de gerekiyor.” diye konuştu.

-“Yanlışları engelleyebilmemiz için iktidar olmak şart”-

Yanlış ve hatalı durumların karşısında durabilmek için iktidar hedefleri olduğunu vurgulayan Maral; “Bu yanlışları engelleyebilmemiz için iktidar olmamız şart. İktidar olarak bunun yanlış olduğunu bilen bir kurulu iş başına getireceğiz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir siyasi parti görünümünden uzaklaştırmak istemiyoruz. Bir aktivist grup gibi davranamayız. Ama kente karşı yapılacak olan her türlü yanlışın karşısında durup gerekirse basın açıklamalarını, gerekirse toplumsal tepki varsa bunu yönetmeye de talibiz.” dedi.

- “Önümüzdeki dönem hepimizin faal olduğu bir dönem olacak”-

 

Maral, CHP Ünye İlçe Teşkilatı’nın seçim dönemine girerken faal bir şekilde çalışacağını vurgulayarak, “Bunları yaparken tabi ki sesimizi duyurmaya çalışacağız. Kampanyalarımız olacak. Sesimizi duyurmanın çeşitli yöntemleri var. Birebir evleri, mahalleleri gezeceğiz. Bütün bunları yapıyormuş gibi olmayacağız. Bunları yapacağız. Önümüzdeki dönem hepimizin faal olduğu bir dönem olacak.” ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : MARAL;, “TÜRKİYE, CHP, İLE, YENİDEN, KURULACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız