HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Şubat 2018 Pazar Saat: 11:40

“ÇALIŞTIRILAN, ÇOCUK GÖRDÜĞÜNÜZDE SESSİZ KALMAYIN”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Sokakta çalıştırılan, dilendirilen bir çocuk gördüğünüzde lütfen sessiz kalmayın. Onlardan mendil vesaire almayın, bize ulaşın. Alo 183ü arayın. Çocukların sokaktan kurta
“ÇALIŞTIRILAN, ÇOCUK GÖRDÜĞÜNÜZDE SESSİZ KALMAYIN”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Sokakta çalıştırılan, dilendirilen bir çocuk gördüğünüzde lütfen sessiz kalmayın. Onlardan mendil vesaire almayın, bize ulaşın. Alo 183'ü arayın. Çocukların sokaktan kurtarılıp eğitim hayatına döndürülmesini sağlayalım" dedi.

Bakan Kaya, gençlere güveninin tam olduğunu aktararak, "Günümüz dünyasında, ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma tüm ülkeler için önemli bir hedef. Türkiye olarak bu hedeflere ulaşmada gençlerimize tam olarak güveniyoruz. Gençlerin katkısını ve birikimini dahil etmeden bunu başarabileceğimize de inanmıyoruz. Gençlerimizin tüketen değil üreten olmalarını istiyoruz. Çünkü biz insana yapılan yatırımın, geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğuna inanıyoruz. Bilim ve teknolojide öncülük etmiş nice değerler yetiştirmiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Medeniyet değerlerimizde iyi ve faydalı olanı kullanmak ve geliştirmek vardır. Medeniyetimizden aldığımız bu ilhamla çıktığımız bu yolda önemli başarılara imza attık, atıyoruz" diye konuştu.

Her politikalarında "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle hareket ettiklerini anlatan Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2023, 2053, 2071 vizyonlarının gençler için olduğunu kaydetti.

Bakan Kaya, bakanlık olarak kendilerine emanet edilen ve sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuk ve gençlerin aile sıcaklığıyla, aile ortamında hayata hazırladıklarına dikkati çekerek, "Sizleri, bu ülkenin geleceğini inşa edecek genç nesiller olarak, geleceğe yön verecek gençler olarak görüyoruz. Sadece bu ülkeye yön vermeyeceksiniz. Türkiye artık Türkiye'den büyüktür. Bu anlayışla sadece Türkiye'ye değil, bizlere ümit bağlamış coğrafyalara yön veriyoruz. Onların umudu olan bir Türkiye var" değerlendirmelerinde bulundu.

Bakanlık olarak her zaman önceliklerinin çocukların üstün yararını korumak ve geliştirmek olduğuna vurgu yapan Bakan Kaya, çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmalarını istediklerini söyledi.

Bakan Kaya, bu amaçla 108 bin çocuğa sosyal ve ekonomik alanlarda destek verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"16 yıllık süreçte büyük değişimi başardık. Sağlanan bu imkanların en yakın şahitleri sizlersiniz. Bu dönüşümü bizzat yaşayan sizlersiniz. Koruyucu hizmetlere önem verdik ve geliştirdik. Aileye dönüş ve aile yanında destek uygulamalarıyla 108 bin çocuğumuzu sosyal ve ekonomik olarak destekliyoruz. Böylece çocukları koruma altına almadan ailelerinin yanında bakılmalarını sağlıyoruz. Aile Yanında Destek Programıyla 2002'de kuruluşlarımızda kalan çocuk sayısı 20 bin iken bugün bu rakam 13 binlerde. Buradaki azalmanın en önemli nedeni bizim artık büyük ve güçlü Türkiye olarak çocukları ailelerinden koparmadan, desteklememiz."



Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız