HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Şubat 2018 Pazartesi Saat: 07:58

ROTARY KULÜBÜ, EĞİTİM VERDİ

Ordu Rotary Kulübü “Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Progıda’da çalışan 350 bayana meme kanserinde erken tanının ne kadar önemli olduğu anlattı.
ROTARY KULÜBÜ, EĞİTİM VERDİ

 

Ordu Rotary Kulübü “Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır” projesi kapsamında Progıda’da çalışan 350 bayana meme kanserinde erken tanının ne kadar önemli olduğu anlattı. 

Ordu Rotary Kulübü üyesi Uzm. Dr. Hakan Duman, istatistiklere göre dünyada her yıl 1.7 milyon kadına meme kanseri tanısı konduğunu ve bu hastalığın ortalama her 8 kadından birinde görüldüğünü anlattı. Meme kanserinde erken tanının önemine değinen Uzm. Dr. Hakan Duman, “Hiçbir meme yakınması olmayan kadınlar, 20-40 yaş arasında düzenli olarak kendi kendini muayene ve yıllık hekim kontrollerini ihmal etmemelidirler. 40 yaşından sonra ise elle muayene ve düzenli hekim kontrollerinin yanına yıllık mamografi eklenmelidir. Aile öyküleri nedeni ile yüksek risk grubunda yer alan kadınların ise uygun takip periyodlarını konusunda uzman bir genel cerrah ile belirlemesi gerektiğini belirtti.

Uzm. Dr. Hakan Duman, meme kanserinde erken tanı konulması durumunda hem meme koruyucu cerrahi şansı doğduğunu, hem de hayat kurtarıcı bir tedavinin mümkün olduğunu belirterek, “Günümüzün tedavi imkanları ile uzun yaşam sürelerine ulaşılan bu hastalıkta, erken tanı alan hastaların büyük bir bölümünde meme korunabilmekte ayrıca koltuk altındaki lenf bezlerinin tümünü çıkartmadan gerçekleştirilen yöntemler ile hastalar kaliteli ve sorunsuz bir yaşam sürdürebilme olanağına kavuşabileceklerin, Çağımızda kadınları tehdit eden en önemli sağlık sorunlarının başında meme kanseri geldiğini, meme kanserine karşı korunma konusunda deneyimlerini ve Meme kanseri hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra, maket üzerinde uygulamalı eğitim verdi ve erken teşhisin önemine vurgu yaptı. 

Son olarak,  Ordu Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Dr. Hakan Duman, proje ile özellikle son günlerde hızla artış gösteren meme kanseri konusunda kadınları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.         

                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

Şarkiye Mah. Şükrü Efendi Sok. No: 14/1  52100- Altınordu/ ORDU                    Tel  : 0 452 212 35 35

e-mail: ordurotary52@hotmail.com                                                                     Fax : 0 452 212 35 35 

Anahtar Kelimeler : ROTARY, KULÜBÜ, EĞİTİM, VERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız