HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Şubat 2018 Pazartesi Saat: 08:01

“BU ŞEHRİN SAHİBİ SİZLERSİNİZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) Başkanı Celalettin Dervişoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
“BU ŞEHRİN SAHİBİ SİZLERSİNİZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) Başkanı Celalettin Dervişoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

 

Valilik toplantı salonunda bir araya geldiği Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) Başkanı Celalettin Dervişoğlu ve dernek yöneticilerine ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, ”Karadeniz’in incisi deyince akla Ordu geliyor. Sizler Ordu dışında olsanız da gönlünüzün burada olduğunu biliyorum ve memleketinize hoş geldiniz diyorum. Ordu’da sizleri görmekten memnuniyet duyduk” dedi.

 

Ordu’nun her geçen gün geliştiğini söyleyen Vali Yavuz, ”Her geldiğinizde farklı bir gelişme ile karşılaşıyorsunuz ve karşılaşacaksınız. Çünkü, Devletimizin Ordu’da çok önemli yatırımları var. Yerel yönetimlerin önemli yatırımları var. Bu şehir çok kısa süre içerisinde, Trabzon ve Samsun’dan sonra Karadeniz’de üçüncü büyük şehir, bir çok alanda öne çıkmış bir şehir haline gelecektir.

Üniversite hızla gelişiyor. Şu anda 3 yeni Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırma işlemlerinde epey bir mesafe aldık. Şuana kadar 22 milyon civarında bir kamulaştırma bedeli ödedik. Fatsa ve Ordu OSB’yi kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Ünye OSB’de ise kamulaştırma ile ilgili sorunlar var. İstiyoruz ki, insanlarımız başka şehirlere iş kurmak için yada farklı sebeplerle gitsinler, işsizlik sebebiyle göç etmesinler” dedi.

 

Vali Yavuz, “Valilik olarak şu anki stratejimiz önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde 30 bin kişinin OSB’lerde çalıştığı bir Ordu’ya dönüşmek. Bu hedefe ulaşmadan bu şehirdeki göçü engelleyebilmek, genç nüfusu bu şehirde tutabilmek, şehri büyütebilmek mümkün değil. O yüzden de şehre atandığımızdan bu yana bunun üzerinde duruyoruz.

İkincisi hepinizin bildiği gibi sanayileşmenin dışında turizm.  Bununla ilgili de şu anda yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle alt yapının tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yaklaşık 700 bin civarında turist, 2017 yılında ilimizi ziyaret etti. Yabancı turist sayısındaki artış halen devam ediyor. Bu bizi memnun ediyor ama, altyapı eksikliklerimiz sebebiyle sorunlarımız var.

Bu altyapı eksiklerine ilişkin Kültür ve Turizm Bakanımızla da görüşerek sağladığımız 7,5 Milyon TL ödenekle turistik mekanların yollarını, şelalelerin sosyal donatıları yapacağız. Ayrıca, ilimize Modern Arkeolojik Müzesi yapacağız. 5 bin arkeolojik eserimiz bulunuyor. Bunları sergileyebileceğimiz yerli ve yabancı turisti çekebilecek kaliteli güzel bir müze inşaatına başlayacağız. 2018 yılı programına alındı” diye konuştu ve Ordu’yu 50 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu bir üniversite şehrine dönüştürmek için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

 

“Bu şehrin sahibi sizlersiniz. Biz bugün varız, yarın yokuz. Ama bizim işimiz bu şehre vizyon katmak. Vizyon projeleri konuşmak, bunlarla da kamuoyu oluşturmak” diyen Vali Seddar Yavuz, “İyi tarım uygulamaları üzerinde yoğun bir proje çalışmamız var. Sizlerin, bizleri cesaretlendirmesi, özellikle projelerimizde vereceğiniz destek, bizi ziyadesiyle motive edecek, mutlu edecektir.  Sizlere çok güveniyor.  Bu şehre olan ilginiz de bizi ziyadesiyle memnun ediyor.  Şehirle bizim aramızda da bir sinerji oluştu. Sokakta halkla aramızda olan sıcak temas büyük ölçüde kuruldu. Sizlerle de daha sık görüşebilmemiz lazım. İstanbul’da, Ordulu iş adamları ile buluşmak istiyorum. Sizlerle zaten buluşacağız ama iş adamlarımızla bir araya gelelim, Ordu’daki iş fırsatlarını onlara anlatalım istiyorum. OSB’ler tamamlandığında Ordulu iş adamlarını buraya çekmemiz lazım. Sizlerle, şehrin önde gelenleriyle akademisyenleri ile işadamlarıyla herkesle işbirliği, gönül birliği sağlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Celalettin Dervişoğlu da, bazı programlara ve açılışlara katılmak üzere Ordu’ya geldiklerini belirterek, “Dün bazı programlara katıldık. Bugün de sizleri ziyaret etmek istedik. Sağolun sizler de kırmadınız ve bizi kabul ettiniz. Federasyonumuz ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Bizler, ilimizin valisi olarak sizi seviyoruz. Aslında geçtiğimiz hafta EMİTT Fuarında sizinle görüşmeyi ve Federasyonumuzda ağırlamayı planlamıştık. Ancak, İçişleri Bakanlığının bir talimatı üzerine izninizi keserek görevinize dönmek zorunda kaldığınızı biliyoruz.

Ordu Valiliğinin ve Ünye Belediyesinin EMİTT Fuarında yer alması ve tanıtılması bizleri de mutlu etmiştir. Fuar boyunca bizler de hem Ordu Valiliği standını, hem de Ünye Belediyesi standını yalnız bırakmadık. Ve güzel bir ev sahipliği yapmaya çalıştık. Her şey için sizlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “BU, ŞEHRİN, SAHİBİ, SİZLERSİNİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız