HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Şubat 2018 Pazartesi Saat: 08:11

“BU BİRLİK MESAJI ÇOK ÖNEMLİ”

Araştırmacı Yazar ve Gazeteci Ordu’lu Savaş Çelebi, Almanya’da gurbetçi vatandaşların, Afrin operasyonuna verdiği desteği takip ederek izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı. Çelebi, Türk Silahlı Kuvvetleri
“BU BİRLİK MESAJI ÇOK ÖNEMLİ”

Araştırmacı Yazar ve Gazeteci Ordu’lu Savaş Çelebi, Almanya’da gurbetçi vatandaşların, Afrin operasyonuna verdiği desteği takip ederek izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Çelebi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen " Zeytin Dalı Harekatı'nda" görevli Mehmetçiğe Almanya'daki gurbetçiler, destek vermeye devam ettiklerini belirterek, Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya karşı operasyon yürüten Mehmetçiğe bir destek de Almanya'daki gurbetçilerden geldiğini, Almanya'nın çeşitli şehirlerinde düzenlenen mitinglere katılan gurbetçiler, Afrin'de bugüne kadar şehit olan Mehmetçiğin isimlerini okuyup onlar için dua ettiklerini söyledi.

Çelebi, yaptığı açıklamada; “Yaptığım gözlemler sonucunda ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Allah Şanlı Türk Ordumuzu Korusun, "Kalbimiz Sizinle" sloganları atan gurbetçiler, Mehmetçiğe "her zaman yanınızdayız" mesajı verdi.

Gurbetçiler, düzenledikleri mitinglerde şehitler için dua okuduktan sonra tekbir getirdiler. Son olarak Almanya'da Stuttgart’da düzenlenen destek gösterilerine binlerce Türk, “Milli Birlik ve Türkiye’ye Destek”  adı altında bir araya geldi.

Aralarında yüzlerce Ordulu bulunan gurbetçiler, Mitinge katılan binlerce Avrupalı Türk, terör örgütü PKK ve türevleri olan PYD/YPG terör örgütlerini lanetledi. Türkçe ve Almanca okunan bildiride, Zeytin Dalı operasyonunun ne olduğu Avrupa kamuoyuna da anlatıldı

ŞEHİTLER İÇİN KURAN OKUNDU

Öte yandan Almanya’da bulunan Türk derneklerin yanı sıra Azerbaycanlılar ve Irak Türkmenlerin de destek verdiği çeşitli etkinliklerin başında Kur’an-ı Kerim okundu, İstiklal Marşı söylendi ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

BU BİRLİK MESAJI ÇOK ÖNEMLİ

Almanya ve Avrupa’da derneklerin tek çatı altında bir araya gelerek gerçekleştirdiği mitingin önemini göz ardı etmemek lazım. Bu coşku ve heyecan karşısında gurbetçilerimize atfen diyorum ki, bugün burada şanlı bayrağımızın altında bir araya gelerek, en başta şehitlerimizin aziz hatırasını yad etmemizi sağladığınız için, bu birlik ve beraberliği sergilediğiniz için, ordumuza ve devletimize desteğinizi en güzel, en canlı şekilde gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Bu birlik ve beraberliğinizin her zaman daim olmasını, her zaman birlikte, canlı bir şekilde ayakta durmamız gerektiğine inanıyorum” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “BU, BİRLİK, MESAJI, ÇOK, ÖNEMLİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız