HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2018 Çarşamba Saat: 08:23

BAŞAKAN YILMAZ’DAN AKSA AÇIKLAMASI

   Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz gazetemizde yer alan ‘ Böyle rezalet görü
BAŞAKAN YILMAZ’DAN AKSA AÇIKLAMASI

 

 Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz gazetemizde yer alan ‘ Böyle rezalet görülmedi. Aksa, Başkan Yılmaz’ın evine gittiği yolu bozamayız diyerek vatandaşın evine Doğal Gaz bağlamıyor. Başlıkla haberimiz üzerine bir açıklama yaptı :

 Yılmaz’ın açıklaması şöyle :

Konu AKSA’nın Kazım Türkmen Cad. üzerinde ki binalara abone bağlantısı yapmama hk.

Kazım Türkmen cd. 2016-2017 yılları sarih olarak OBB tarafından sıcak asfalta alınmıştır.

Ulaşım Daire Bşk. talebi ile sıcak asfalt atılmadan önce tüm alt yapı kuruluşları ( OSKİ, AKSA YEDAŞ Türk Telekom vb ) alt yapı işlerini bitirmesi yönünde AYKOME tarafından tebligat yapılmıştır. AYKOME tebligatına bianen diğer alt yapı kuruluşları gibi AKSA’da verilen süre içerisinde Kazım Türkmen Caddesi üzerinde dağıtım hattının ve mevcut tüm binalara abone bağlantısı yaparak bu cadde üzerinde ki alt yapı çalışmasını bitirdiğini beyan etmiştir. AYKOME tüm alt yapı kuruluşlarından altyapı işini bitirdiklerine dair yazılı teyit aldıktan sonra ulaşım daire başkanlığına sıcak asfalt programına Başlaması için bilgi vermiştir. Ulaşım Daire Başkanlığı alt yapı işinin bittiğinin bilgisi doğrultusunda 2016-2017 yıllarında 2 parça halinde Kazım Türkmen Cad. kesen Ferah Caddesine kadar sıcak asfalt programını tamamlamıştır.

AKSA’dan aldığımız Bilgi doğrultusunda asfalt işlemi bittikten sonra Kazım Türkmen caddesi üzerinde ki yeni yapılan binaların bir kısmını sokak içinde hattan faydalanarak sıcak asfalt kesmeden bina bağlantısı yapılmıştır. Ancak sokak içinde cadde üzerinde ki sıcak asfalt sonrası yapılan bir bina ise yeni yapılan sıcak asfalt kesilemeyeceğinden dolayı gaz arzı sağlanamamıştır. Sonuç olarak Büyükşehir Belediyesi Ordu genelinde 562 km sıcak asfalt yapmış olup mücbir sebep olmadıktan sonra sıcak asfalt kesilmesine müsaade etmemektedir. AKSA özel müteşebbis olup idari anlamda Ordu Büyükşehir belediyesine eser miktarda bağı bulunmakta olup ancak mevzuat yönünden %100 Enerji Piyasası Düzenleme kurulunun yönetmelik kararına bağlı bir kuruluştur. EPDK kararı mevzuat gereği boş arsalara branşman bırakılmadığını hat üzerinde bulunan mevcut binalarla talep etsin etmesin abone bağlantısı yapmak zorundadır.

AKSA asfalt programına uyarak Kazım Türkmen caddesi üzerinde ki tümüne abone bağlantısı gerçekleştirmiş ancak sıcak asfaltlandıktan sonra Kazım Türkmen caddesi üzerinde ki yeni yapılan binadan gelen talebi daha sonra değerlendirmek üzere beklemeye aldıkların beyan etmişlerdir. Konu ilgili olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi gerekli incelemeyi yapacak olup çözüm yollarını arayacaktır bilgilerinize arz ederim.

Anahtar Kelimeler : BAŞAKAN, YILMAZ’DAN, AKSA, AÇIKLAMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız