HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Mart 2018 Cumartesi Saat: 09:06

“CHP, İTTİFAK YAPACAK MI?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fatsa İlçe Başkan Yardımcısı Av. Onur Çam, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda başta Afrin operasyonu olmak üzere partisinin ülke gündeminde ki konuların ve ittifak konusunda ki politikaları
“CHP, İTTİFAK YAPACAK MI?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fatsa İlçe Başkan Yardımcısı Av. Onur Çam, gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda başta Afrin operasyonu olmak üzere partisinin ülke gündeminde ki konuların ve ittifak konusunda ki politikalarını değerlendirdi.

Mehmet KESKİN: Sayın Onur Çam, gazetemizin haftanın röportajı sayfasına hoş geldiniz. Öncelikle ülke gündeminin ilk konusu olan Afrin zeytin dalı harekatıyla ilgili düşünceleriniz almak istiyorum. Bu konuda ki değerlendirmeleriniz neler?

Onur ÇAM: Ne olursa olsun zeytin dalı operasyonu kapsamında sınır ötesi bir harekat başlamıştır. Burada milletin bekası söz konusudur. Bizim şu aşamada zeytin dalı operasyonunun başarı ile sona erip Mehmetçiklerimizin sağ salim evlerine dönmeleriyle alakalı temmenilerimiz dile getirmek durumundayız. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine sabır diliyoruz. Doğu Güneydoğu Anadolu’daki çözüm sürecinden kaynaklanan oradaki iktidarın siyaseti ile ilgili hataları ortaya koyulacaktır.

Mehmet KESKİN: CHP, Afrin operasyonuna destek veriyor fakat bazı unsurlar bunun böyle olmadığını dile getiriyor. Bu konu hakkındaki fikirleriniz nelerdir?

Onur ÇAM: Maalesef sadece Afrin operasyonu ile ilgili değil siyasi iktidar kendisi gibi düşünmeyen kendisine hatalarının ortaya konduğu konularda kendilerini milli ve yerli ilan edip sadece CHP kapsamında değil hoş bir durum olmamakla birlikte karşıymış gibi gösteriyor. Biz hiçbir zaman Afrin operasyonuna karşı değiliz. Burada çözüm süreci kapsamında emniyet mensuplarının valilik emirleriyle hareketsiz kalması ve bunların rahatça konuşlanıp bu şekilde terör faaliyetlerinin hızlandığını gördük. Bizim bunları eleştirmemiz operasyona karşı olduğumuz anlamına gelmez.

Mehmet KESKİN: Çözüm süreci çözümsüzlüğümü getirdi? Ayrıca AKP’nin Feto ile olan mücadelesini samimi buluyor musunuz?

Onur ÇAM: Karar merci biz değiliz görünen ortada. Tırmanan şiddet terör olaylarının bunu meydana getirdiği ortadadır.

Ben kendi mesleğimden ötürü konuya hakimim. Burada samimi olmak için ceza yasalarına saygı duyulması gerekmektedir. Bir kişi yargılanırken kanunların değil de siyasi iktidarın kuralları baz alınırsa burada samimiyet ortadan kalkar. Özellikle bir türlü siyasin ayağın ortaya çıkarılmaması da samimiyet olmadığından. Rahmetli Kamer genç kürsüye çıktı dokunulmazlığı olmasına rağmen dedi ki kim bu Fetö başına bela olacak dediğinde fiziki saldırılara maruz kaldı .Bugün haklılığı ortaya çıkmıştır. Siyasi ayağı ortaya çıkmadan bu mücadeleyi samimi bulmayacağız.

17-25 Aralığı milat kabul ediyorsunuz. Bundan sonra dahi bu terör örgütünün okullarına hala kaynak aktarıldığı belli oldu. Böyle samimiyet olmaz.

Mehmet KESKİN: FETÖ davalarına bir avukat olarak giriyorsunuz? Ne gibi durumlarla karşılaşıyorsunuz?

Onur ÇAM: Sohbete gittin mi deniliyor mesela şu ansa sohbete gitmenin de terör suçu olarak kabul ediliyor. Özel kanallarda canlı yayında sohbet veriliyor. Bunlar yanlış. Bank Asya 100 lira ya da BES yatırmış bir kişiyi terör örgütü ile suçluyorsun. Ama geçen yıllara kadar 1. Ligimizin adı bank Asyaydı. Burada aranan şey bir hiyerarşiyle hareket etme yani bir kişi bir talimatla hareket edip Bank Asya ya bir liranız olsa dahi yatırım dedikten sonra örgütlü yapıyı burada tespit etmek önemli olan.

Burada önemli olan husus siyasi iktidarın keyfi ve tasarrufu ile değil de ceza kanunlarının da karşılığı olan terör örgütlerinin cezalandırılması.

Mehmet KESKİN: CHP ittifak yapacak mı?

Onur ÇAM: Ben bu bağlamda genel merkez adına şu anda bir açıklama yapacak yetkiye sahip değilim. Bu konular genel merkez politikamızın konusu ve ulusal politikamızı ilgilendiren konulardır. Şu anda malum seçim takviminde erken bir seçim olmayacağına dair yetkililer bir açıklama yapmakta tabili AKP Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın gezileri mitingleri Ordu’ya gelecek biliyorsunuz daha şimdiden MHP ile ittifak kurma çabaları erken bir seçim olacağını ortaya koyuyor. CHP Türkiye için seçimlerde başarılı olmak için her türlü şeyi yapacaktır.

Mehmet KESKİN: CHP kendi adayını mı çıkaracak?

Onur ÇAM: Bizim ana muhalefet partisi sıfatımız nedeniyle 90 yıla aşkın bir çınarız. CHP’nin bu anlamda kendine ait bir adayı olacağını düşünüyoruz. Tabi ki genel merkezimiz en doğru kararı verecektir.

Mehmet KESKİN: AKP 2019 seçimlerinde tekrar iktidar olursa Türkiye ne kazanır ne kaybeder?

Onur ÇAM: Bir tahlil yapmamız gerekirse bugünkü gelinen noktayı iyi değerlendirmemiz lazım. Tabi ki bu memlekette Akp’nin doğru yapmadığı ve güzel şeylerde yaptığı hizmetler elbette var. Fakat bizim çalışmalarımızdan da belli olacağı gibi devletin sisteminin anayasamızın korunması cumhuriyetin temellerinin bozulmaması gerekmektedir. Devletin üniter yapısının bozulmamasının yasama yürütme ve yargının tek bir elde toplanmaması konusunda çabalarımız vardır. Bu kaygılarımızı yeniliyoruz. Eğer ki bir kişide toplanacak yetkilerin daha şimdiden belli iken olası bir kaybetme konusunda biz kaybedeceğimiz düşünmüyoruz ama meclisin pasifinize edilerek yönetileceğini görmekteyiz. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan devleti tamamen A haber yönetmeye başladı. Çıkıyor Teog kalkacak diyor kalkıyor. Futboldaki yabancı sınırlandırması şöyle olacak diyor tamamen meclisin pasifize edilerek güçler ayrılığının önüne geçilmesi Türkiye de hoş şeylerin olmayacağını ortaya koyuyor. Türkiye’nin demokratik bir cumhuriyetten çıkıp adeta bir krallıkla yönetilecek yani bir monarşiye doğru gitmektedir. Bu tehlikeleri de görmemiz lazım .

Mehmet KESKİN: Fatsa’da nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?

Onur ÇAM: Biz halka iç içeyiz. Vatandaş nerdeyse ordayız pazara çarşıya kahveye gidiyoruz. Halkın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Hemşerilerimizin sorunlarının çözümü için kapısını çaldıkları yerin CHP olmasında gurur duyuyoruz. Çalışmalarımızın meyvesini alıyoruz.

Sadece Fatsa değil birçok yerde büyük sorunlar olduğunu görüyoruz. Ordu büyükşehir olduktan sonra bocalamalar oldu yetki ve sorumluluk bağlamında. Mesele Fatsa’dan yola çıkarsak hangi yerin hangi yasal bağlamda büyükşehrin Fatsa belediyesine ait olduğuyla alakalı tamamen bir keşmekeş var. Geçtiğimiz günlerde ortak akıl toplantısı yaptığımızda da orada evrakları gösterdim. Aynı zamanda aynı yerle alakalı buranın yetkilisi neresidir diye sorduğumuzda büyükşehrin Fatsa belediyesi Fatsa Belediyesi’nin büyükşehre ait olduğu ile alakalı resmi yazılar yanımdadır. Hiçbir değişme ve gelişme olmazsa aynı şeyi söylemekle durumundayız.

Göreve geldiğimiz zamanla şu zaman arasında Fatsa’nın bir fotoğrafını çekelim. Fatsa’nın durumu içler acısı. Şehirde nizam düzen yok.

Mehmet KESKİN: Referandum da yüzde 49 yakın hayır oyu çıktı. Önümüzdeki seçimde yine bu oy oranı korunur mu ?

Onur ÇAM: Referandumu iyi okumak lazım. Referandum bir seçim değildi. Bir anayasa değişikliği oylaması idi. Yönetici seçimi olmadığından sonuçları farklı olabilir. Doğru isimlerle doğru siyasetlerle bu bloğun korunabileceğini biz düşünüyoruz. Buradaki bloğu tutacak güç CHP’dir. Ben oranların çok üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Yeter ki seçim güvenliği sağlansın. Biliyorsunuz mühürsüz kağıtlar ortaya çıktı. Resmen bir maç oynanırken kurallar değişti.

Mehmet KESKİN: Fatsa’da halk size şikâyet için geldiğinde en çok şikayeti ne konuda alıyorsunuz?

Onur ÇAM: Biz yerel siyasetçiyiz. İşsizlikle alakalı çok sorunlar geliyor elbet. Biz bunları Ankara’ya iletiyoruz. Bize gelen şikâyetler daha çok Fatsa’nın bitmek bilmeyen yayalaştırma problemleriyle ilgili şikâyetler geliyor. Biz dedik ki bu şehrin yolları artık Fatsa’yı kaldırmıyor. Bırakın araç geçişini yaya bile yürüyemiyor. Şehri ferahlatacak yeni damarlar açılmalı. Bırakın kamulaştırıp yeni yollar açmayı mevcut yolarlıda yayalaştırıp kapatıyorlar. Fatsa’da artık yaşanılabilir bir kent olmaktan çıktı. Fatsa kan ağlıyor.

Mehmet KESKİN: CHP’li kadınlar parti olarak ele alırsak partinin tam neresindeler?

Onur ÇAM: CHP gençler içinde kapalı olduğu gibi bir takım söylemler oldu. Gençlere değer verilmiyor dendi ama bizim MYK kadrolarında bit çok genç arkadaşımız var. CHP de kadınlar ve gençler daha değerlidir. Hiçbir şekilde set çekilmez. Memleketine vatanına yeter ki yararlı olabilecek arkadaşlarımız olsun.

Mehmet KESKİN: Sayın Çam, yaptığınız değerlendirmeler ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki siyasi kariyerinizde başarılarınızın devamını diliyorum.

Onur ÇAM: Sayın Keskin, bende sizlere ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine bu fırsatı sağladığınız için çok teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “CHP, İTTİFAK, YAPACAK, MI?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız