HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mayıs 2018 Pazar Saat: 14:04

1.LİG’E 1 BİLET KESİLİYOR

Spor Toto 1. Lige yükselecek son takım belli oluyor. Sakaryaspor ile Afyonspor maçı  bu akşam  saat 21,30’da Mersin Stadyumunda oynanacak.                 Final maçı öncesi her iki takım hakkındaki bilgiler ise şöyle: Saka
1.LİG’E 1 BİLET KESİLİYOR

Spor Toto 1. Lig'e yükselecek son takım belli oluyor. Sakaryaspor ile Afyonspor maçı  bu akşam  saat 21,30’da Mersin Stadyumu'nda oynanacak.

                Final maçı öncesi her iki takım hakkındaki bilgiler ise şöyle:

Sakaryspor hakkında kısaca bilgi

Sakaryaspor, Sakarya'da bulunan ve 2. Lig'de mücadele eden futbol kulübü. Adını şehre ismini veren Sakarya Nehri'nden aldı.

17 Haziran 1965 tarihinde il merkezi Adapazarı'nda; İdman Yurdu, Ada Gençlik, Gençler Birliği, Güneşspor kulüplerinin birleşmesi ile Sakarya ilini, aynı yıl kurulan Türkiye 2. Futbol Ligi'nde temsil etmek amacıyla kurulmuştur. İlk amblemi "futbol topu üzerinde iki adet S harfleri ve 1965" dir. 1987 yılında dönemin kulüp başkanı Erkal Etçioğlu tarafından tasarımı yaptırılan ve halen kullanılan amblemi ise "Sakarya Nehri'nin S harfini andırarak kıvrılarak Sakarya Köprüsü'nün altından akması ve iki yakayı yeşil ve siyah renklerle boyaması" figürüdür. İlk başkanı Ethem Boran, ilk teknik direktörü ve aynı zamanda takımın kalecisi ve kaptanı, kulübün kuruluşunda da önemli pay sahibi olan Fikret Aldinç'tir. Sakaryaspor kendi sahasındaki ilk resmi lig maçını 1965-66 sezonunda Mersin İdman Yurdu ile oynamış, maçın son dakikalarında teknik direktör/kaleci Fikret Aldinç'in penaltı golü ile 1-0 lık skorla sahasındaki ilk resmi golünü atmış, tarihindeki ilk resmi galibiyetini aldı.

1973-74 sezonunda 1. Lig'e çok yaklaşan ama Trabzonspor'a geçilen Sakaryaspor, 1980-81 sezonunda 2. Lig A Grubu şampiyonu olarak 1. Lig'e çıkmıştır. 1. Lig'de en iyi derecesini 1981-82 sezonunda 5. olarak yapan Sakaryaspor aynı sezon, Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0, Galatasaray'ı deplasmanda 2-0 geçmiş, Beşiktaş'la ise İstanbul'da 1-1 berabere kalmıştır. 1985-86 sezonunda sondan 3. olarak 2. Lig'e düşmiştür. Ancak ertesi sezon 2. Lig C Grubu'nda Konyaspor'u averajla geçerek yeniden 1. Lig'e döndü.

Afjet Afyonspor hakkında kısaca bilgi

Afjet Afyonspor, Türkiye'nin Afyonkarahisar merkezli, 2. Ligde mücadele eden futbol kulübüdür. Profesyonel futbol liglerinde Afyonkarahisar'ın tek temsilcisidir. 2013' te Afyonkarahisarspor`un kapanmasından sonra bu takımın devamı niteliğinde, Süper Amatör Küme takımlarından Sahipataspor'un isim değiştirmesiyle kurulmuştur. İç saha maçlarını spor kompleksi içinde yer alan Afyon Yeni Şehir Stadında oynuyor.

2013'te Sahipataspor'un isim değiştirmesiyle kurulan Afjet Afyonspor, ilin sembolü haşhaş çiçeğinin rengi mor-beyaz formasıyla 2013-2014 sezonunda Afyon Süper Amatör Ligde başarılı bir sezon geçirdi.

Kulübün ilk başkanı Salih Sel’dir. Afjet Afyonspor'un ilk antrenörü Ufuk Süer'dir.

2013-2014 Sezonu : Afyonkarahisar Süper Amatör Lig'de 22 maçta 64 puanla 12 takım içinde ligi 1. bitirmiş ve Bölgesel Amatör Lige yükseldi.

2014-2015 Sezonu : Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta 26 maçta 54 puanla 14 takım içinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un ardından ligi 2. Bitirdi.

                2015-2016 sezonunda Kırgızistan milli takımında oynayan Mirlan Murzaev ve Toma Tabatadze (Gürcistan) transferleriyle Bölgesel Amatör Lig 7. Grup'u birinci sırada tamamlayıp play off maçında Halide Edip Adıvar'ı 2-0 yenerek tarihinde ilk kez 3. Lig'e yükseldi.

2016-17 sezonunda Spor Toto 3. Lig 3. Grup'u birinci sırada tamamlayıp ligin bitimine iki hafta kala Ankara Adliyespor futbol takımını 4-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmiş ve tarihinde ilk kez 2. Lig'e çıktı.

Öte yandan bu akşam saat 21.30’da Mersin Stadyumun da oynanacak olan Sakaryaspor-Afjet Afyonspor final maçını Halil Mutlu Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını da Ekrem Kan ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Ayni maçta Suat Arslanboğa’da dördüncü hakem olarak görev yapacak isim olacak. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 1.LİG’E, 1, BİLET, KESİLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız