HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Ağustos 2019 Cuma Saat: 08:12

“SPORUN TABANDAN BAŞLAMASINDAN YANAYIZ”

TFF Başkanı Nihat Özdemir, “6222 sayılı Şiddet  yasamız var. Devamlı revize ediyoruz” dedi. Spor kültürünün yaygınlaşması ve futbolda şiddet konusunda yol haritasını anlatan Başkan Nihat Özdemir, TFF resmi internet sitesinde konu
“SPORUN TABANDAN BAŞLAMASINDAN YANAYIZ”

TFF Başkanı Nihat Özdemir, “6222 sayılı Şiddet  yasamız var. Devamlı revize ediyoruz” dedi.

Spor kültürünün yaygınlaşması ve futbolda şiddet konusunda yol haritasını anlatan Başkan Nihat Özdemir, TFF resmi internet sitesinde konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları vurguladı:

"Buna çok önem veriyoruz. Bunun için eğitimler, seminerler, organizasyonların hep peşindeyiz. Sporun tabandan başlamasından yanayız. Tribünler konusunda artık son aşamaya gelmiş durumdayız. Dünyada kaç ülke Passolig uygulayabildi? Ama Türkiye bunu yaptı ve başardı. Bugün Türkiye'de Passolig sistemi tutmuştur. Belki biz artık cezaları bundan sonra bir tribünün bölümünü, yarısını, ya da stadyumun tamamını kapatma cezalarımız olmayacak, belki şahsa yönelik cezalar verecek sistemleri geliştiriyoruz.

Biliyoruz ki 6222 sayılı bir şiddet yasamız var. Devamlı revize ediyoruz. Bundan 2 ay evvel edildi. Bu ne getirecek? Eskiden yalnız stadyumlardaki alanlardan sorumluydu 6222. Şimdi maç alanları da, takımların bazı alanları da, otobüslerle gelip giderken giriş çıkış alanlarında kanuna aykırı eylemler 6222 sayılı yasa ile aynı stadyumda yapılmış gibi işlem görecek. Maalesef UEFA Süper Kupa maçında bir olay oldu. 42 bin kişi sahaya gelmiş.

Ben sahaya giren o çocuğun ben ruh durumunu normal bir insan gibi olduğuna inanmıyorum. Belki başka bir rahatsızlık o sahaya girmesine sebep olmuş olabilir. O arkadaşı emniyet güçlerimiz karakola götürdüler, ifadesini aldılar serbest bıraktılar. Çünkü yasa onunla ilgili bunları gösteriyor. Bence bu tip olaylarda, futbolcuya, hakeme zarar verebilir, maç yarıda kalabilir. Çok şükür bir şey olmadan atlattık. Ama görüntü kötüydü. Bence hapis cezasına varan cezaları da ilave olarak koymamız gerektiğine inanıyorum.”

Anahtar Kelimeler : “SPORUN, TABANDAN, BAŞLAMASINDAN, YANAYIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız