HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Nisan 2020 Pazartesi Saat: 08:48

TBF’DEN CERRAHİ MASKE UYARISI

Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol ailesini öncelikli olarak cerrahi maske kullanımı konusunda bilgilendirdi.                 TBF, Resmi İnternet Sitesi’nde konuya yönelik yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Korunma
TBF’DEN CERRAHİ MASKE UYARISI

Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol ailesini öncelikli olarak cerrahi maske kullanımı konusunda bilgilendirdi.

                TBF, Resmi İnternet Sitesi’nde konuya yönelik yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Korunma amacı ile kullanılan maskeler farklı özelliklerde olabilmektedir. Dünyanın birçok bölgesinde tıbbi özellikli maskeler yerine el yapımı bez maskeler verimli şekilde kullanılmaktadır. Bu tip maskelerin birçok kez kullanıldığı göz önünde bulundurularak günlük olarak 60 derece üzerinde yıkanmış ve yüksek ısıda ütülenmiş olmalarına dikkat edilmelidir.

Bez maskelerin yanı sıra cerrahi maskeler de aynı amaçla kullanılabilir. Cerrahi maskelerin kullanımı sırasında nefes alış verişleri ile maskenin nemlendiği ve geçirgenliğinin arttığı göz önünde bulundurulmalı, kullanılan maskenin yırtık yıpranmış ve nemlenmiş olduğu görülünce yenisi ile değiştirilmelidir.

Bunların dışında yüksek koruyuculuk özelliği olan FFP2-FFP3-N95 gibi maskeler bulunmaktadır. Bu tip maskelerin hastalarla yakın temasta bulunan sağlık çalışanları tarafından kullanılma gerekliliği olup günlük yaşam ortamlarında kullanımları gerekli değildir. Gereksiz yere yüksek koruyucu maske kullanımının tüm dünyada kaynakların sınırlı olduğu bu durumda gerçekten ihtiyacı olan sağlık çalışanlarının maskeye ulaşımını güçleştirdiğini unutmamalıyız.

Yeterli el temizliğinin sağlanamadığı durumlarda tek başına maske kullanımının koruma sağlamayacağı akılda tutulmalıdır. Bu nedenle maske kullanımı sırasında ellerin göz, ağız burun ve yüzle temasından kaçınılmalıdır. Maskeler ağız ve burunu tam olarak içine alacak şekilde yerleştirilmelidir. Maskeler yüzden çıkarılırken koruyucu yüzeyi ile temas edilmeden bağlantıları çözülmeli ardından eller en az 20 saniye sabunlu su ile yıkanmalıdır. TBF Sağlık Kurulu”

 

Anahtar Kelimeler : TBF’DEN, CERRAHİ, MASKE, UYARISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız