HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Mayıs 2020 Pazar Saat: 14:20

ANTRENMANLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Türkiye Atletizm Federasyonu normalleşme Sürecinde Antrenmanlarda Uyulması Gereken Kuralları belirledi.                 Türkiye Atletizm Federasyonu Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan normalleşme sürecinde Antrenmanlarda Uyul
ANTRENMANLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Türkiye Atletizm Federasyonu normalleşme Sürecinde Antrenmanlarda Uyulması Gereken Kuralları belirledi.

                Türkiye Atletizm Federasyonu Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan normalleşme sürecinde Antrenmanlarda Uyulması Gereken Kurallar şöyle:

                1. Ailenizde veya çevrenizde COVID-19 vakasına rastlanmış birisi ile temasınız olduysa, en az 14 gün antrenman yapılan tesislere gelmeden evinizde izole olmanız gerekmektedir.

2. COVID-19 semptomlarından herhangi birisini hissediyorsanız sağlık birimleri ile temasa geçiniz.

3. Sporcu ve antrenörler; Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) aplikasyonunu mobil telefonlarına indirerek riskli bölgelerden uzak durabilirler.

4. Sporcu ve antrenörler; COVID-19 ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın bilgilendirme sayfasını (https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/) ziyaret ederek güncel bilgilere ulaşabilirler.

5. Sporcuların mümkünse toplu ulaşım aracı yerine kendi aracını kullanarak tesislere gelmeleri önerilir.

6. Sporcuların su ve ara öğünlerini yanında getirmesi gerekmektedir.

7. Sporcular yanında çöp poşeti bulundurmalı, içecek, yiyecek atığı, kâğıt mendil, maske vb. atıklarını bu poşette biriktirip bağlayarak genel çöp kovalarına atmaları gerekmektedir. Tesislerde birçok noktaya hijyen koşullarına uygun çöp kovaları yerleştirilecektir.

8. Bakanlık genelgesi çerçevesinde antrenman yapmasına izin verilen sporcular ve antrenörlerinin sosyal mesafe kuralına göre tesiste yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenen saat dilimleri arasında çalışmaları sağlanacaktır. Çalışmalar esnasında tesiste görevli personel, sporcu ve antrenör haricinde kimse bulunmayacaktır.

9. Tesislere gelecek sporcuların antrenman kıyafetlerini giyinerek gelmeleri gerekmektedir. Hijyen ve sosyal mesafe kuralları nedeni ile soyunma odaları ve duşlar kullanıma açılmayacaktır. Sadece hijyen koşullarına uygun tuvaletler kullanıma açılacaktır.

10. Maske takmayan sporcu ve antrenörler tesise alınmayacaktır. Maskesi olmayan sporcu veya antrenör olması durumunda tesis yönetimi tarafından maske temini yapılabilecektir.

11. Tesislere girişler tek noktadan yapılacak olup, girişlerde ateş ölçümü yapılarak iletişim bilgileri kayıt altına alınacaktır.

12. Tesislerde hiçbir şekilde sosyal mesafe kuralı ihlal edilmeyecek ve el sıkışma gibi fiziksel temasta bulunulmayacaktır.

13. Ateş, öksürük nefes darlığı gibi salonum enfeksiyonu belirtileri olan sporcular oluşturulan izolasyon odasına yönlendirilecek ve sağlık kuruluşuna haber verilecektir.

14. Atma ve atlamalar (uzun-üç adım) sektörlerinde birden fazla sporcunun olması durumunda sosyal mesafe kuralına uymak ve ayrı malzeme kullanmak şartıyla antrenman yapmalarına izin verilebilecektir. Ancak, yüksek ve sırıkla atlama sektörlerinde antrenman yapan sporcular bireysel olarak antrenman yapabilirler ve antrenman bitiş saatinden en az 15 dakika sonrasında bir başka sporcunun antrenmana başlamasına izin verilecektir.

15. Sosyal mesafe kurallarına uyulmak kaydı ile sporcuların maskelerini antrenman esnasında çıkarmalarına izin verilebilecektir.

16. Antrenman esnasında kullanılacak malzemeler tesiste görevli personel tarafından verilecek ve antrenmandan sonra dezenfeksiyonu sağlanacaktır.

17. Kondisyon merkezinde sosyal mesafe ve kişisel temizlik kuralları çerçevesinde çalışma olanağı sağlanacaktır.

18. Isınma koşusu ve kulvar kullanımında sosyal mesafe normalden daha uzun olarak uygulanmalı, mümkün olduğunca önlü arkalı değil yan yana aralıklı koşu yapılmalıdır.

19. Kulvarlarda yapılacak antrenmanlarda sosyal mesafeye dikkat edilecek mümkünse bireysel çalışmaları sağlanacaktır.

20. Temizlik ve güvenlik personeli için siperlikli maske kullanımı sağlanacaktır.

21. Kapalı alanlar her gün temizlik personeli tarafından temizlenecek ve haftalık dezenfeksiyon işleminin firma tarafından yapılması sağlanacaktır.

22. Girişlerde ve sahanın çeşitli yerlerinde el dezenfektanı asılı olacaktır.

23. Tesis girişinde dezenfekte edilmiş paspaslar kullanılacaktır.

24. Yüksek ve sırıkla atlama minderleri her akşam dezenfekte edilecektir.

25. Tesislerin çeşitli yerlerine COVID-19 ile ilgili farkındalık yaratmak için afişler asılacaktır.

26. Sporcuların girişte kayıt altına alınan telefonlarına bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine dair bilgi içeren mesajlar gönderilecektir.

27. Sporcu ve antrenörlerin antrenman sonrasında hemen tesislerden ayrılması gerekmektedir.

28. COVID-19 ile ilgili tedbirlere uymayan sporcu ve antrenörler önce ikaz edilecek, bu

davranışlarını devam ettirenler kişiler tesislerden uzaklaştırılacaktır.”

Anahtar Kelimeler : ANTRENMANLARDA, UYULMASI, GEREKEN, KURALLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız