HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Eylül 2020 Çarşamba Saat: 10:55

TFF 1. LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyonu TFF 1.Lig Statüsünde değişiklik yaptı. Değişiklik yapılan statüye göre, ligin oluşumu ve katılım şartları, müsabaka sistemi, Video Yardımcı Hakem ve  oyuncu değişikliği şöyle uygulanacak: “ LİGİN OL
TFF 1. LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyonu TFF 1.Lig Statüsünde değişiklik yaptı. Değişiklik yapılan statüye göre, ligin oluşumu ve katılım şartları, müsabaka sistemi, Video Yardımcı Hakem ve  oyuncu değişikliği şöyle uygulanacak:

“ LİGİN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI

(1) TFF 1. Lig, Türkiye’nin en üst profesyonel futbol liginin bir alt ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir.

                (2) TFF 1. Lig, 2019 - 2020 Sezonu sonunda TFF 2. Lig’den bu lige yükselen 3 takım ve TFF 1. Lig’de kalan 15 takım ile birlikte toplam 18 takımdan oluşur.

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) TFF 1. Lig 18 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 (üç) takım TFF 2. Lig'e düşer.

(3) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de, 1. ve 2. sıraları alan iki takım Süper Lig’e yükselir.

(4) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan toplam dört takım Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynarlar.

a) Söz konusu dört takımın katıldığı müsabakalar Yarı Final Müsabakaları olarak adlandırılır ve bu müsabakalar Çift Maç Eleme Usulüne göre oynanır.

b) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de 3. olan takım ile 6. olan takım, ilk müsabaka 6. olan takımın sahasında oynanacak şekilde; 4. olan takım ile 5. olan takım ise ilk müsabaka 5. olan takımın sahasında oynanacak şekilde eşleşirler. İkinci müsabakalar 3. ve 4. olan takımların sahasında oynanır.

c) Bu müsabakalarda galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, daha fazla gol atan takım, atılan gollerin eşit olması halinde rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da toplamda ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.

(5) Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım Süper Lig’e yükselen 3. takım olur.

                VİDEO YARDIMCI HAKEM

TFF 1. Lig Play Off müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen var Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

(1) Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.

(2) Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız