HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ekim 2020 Cuma Saat: 09:36

ASKF’DAN NİHAİ KARAR ÖNCESİ AÇIKLAMA

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Bölgesel Amatör  Lig ile 1. Amatör Lig ile ilgili açıklanacak nihai karar öncesi bir açıklama yaptı.                 Ordu ASKF Sosyal Medya hesabında konuya yönelik yapılan açıklamada
ASKF’DAN NİHAİ KARAR ÖNCESİ AÇIKLAMA

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Bölgesel Amatör  Lig ile 1. Amatör Lig ile ilgili açıklanacak nihai karar öncesi bir açıklama yaptı.

                Ordu ASKF Sosyal Medya hesabında konuya yönelik yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bölgesel Amatör Lig, 1. Amatör Lig ile ilgili nihai kararın, TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu’nun vereceği raporun ardından belli olacaktır. Ordu İli olarak BAL ve Amatör Liglerin oynanmasını istemekle beraber;  Ancak nihayetinde TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu raporları ve önerileri doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınacak bir karar neticesinde sonuçlanacaktır.

                Bir belirsizlik gibi görünse de yılda 120 bin müsabakayı oynatma başarısı gösteren ASKF’ler , Futbol İl Temsilciliği ve tertip komiteleri şartlar olgunlaşırsa tekrardan müsabakaların oynanması için hazır bir şekilde beklemektedirler.

Dünya ve ülkemiz genelinde hüküm süren Pandemi durumuna göre TFF müsabakaların oynanması yönünde bir dizi kararlar alacaktır. Sayın Genel Başkanımız ve aynı zamanda TFF Başkanvekilimiz Ali Düşmez müsabakaların oynanması ile ilgili yoğun çaba sarf etmektedir.

Ancak görünen o ki ; profesyonel müsabakaların oynanmasında bile sorunlar yaşanır iken ve bazı müsabakaların oynanmaması gerçeğinden hareketle Amatör müsabakaların 2020-2021 Futbol Sezonu ikinci yarısından önce başlaması pek mümkün gibi görünmüyor. Futboldan evine ekmek götüren on binlerce amatör futbolcu ve teknik adamlar, hakemler, gözlemciler, müsabaka sağlıkçıları, saha komiserleri ve bir çok görevli durumuna bakılınca, oynanması yönünde talepleri haklı olmakla beraber İnsan sağlığının en önemli etken olduğu da unutulmamalıdır.

Ancak bugün başlanması durumunda Pandeminin bugünden daha olumsuz bir hale gelmesi durumunda liglerin durdurulması ya da yok sayılması ayrı bir kaos yaratacaktır.

Sonuç olarak; beklentimiz Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, TFF Sağlık Kurulu ve her İl Hıfzıssıhha Kurullarının görüşleri doğrultusunda alınacak kararlar neticesinde liglerin oynanması yönünde gerekli izinlerin verilmesi oynanmasına müsaade edilmesidir.

TFF Başkanvekili ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez'in gerekli kurullarla yaptığı ve yapacağı görüşmeler sonucunda konu ile alakalı gerekli açıklamayı en kısa zamanda yapacaktır.”

Anahtar Kelimeler : ASKF’DAN, NİHAİ, KARAR, ÖNCESİ, AÇIKLAMA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız