HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mart 2022 Çarşamba Saat: 12:51

MİLLİLER MİNDERDE TARİH YAZDI

Milli güreşçiler, U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında üç ayrı kategoride 20 madalya kazanarak tarih yazdı. Türkiye, kadınlar serbest stil tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olurken ,erkekler grekoromen ve serbest stilde de Avrupa ikincisi olara
MİLLİLER MİNDERDE TARİH YAZDI

Milli güreşçiler, U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında üç ayrı kategoride 20 madalya kazanarak tarih yazdı.

Türkiye, kadınlar serbest stil tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olurken ,erkekler grekoromen ve serbest stilde de Avrupa ikincisi olarak Avrupa’da ilk 3’e girmeyi başardı. U23 milliler 2018 ve 2019 yıllarında da her üç kategori dede kürsüye çıkarken kadınlarda ilk defa Bulgaristan’da Avrupa şampiyonu olarak tarih yazdılar.

Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında Türkiye madalyalara adeta ambargo koydu ve tarihi başarılara imza attı. Milliler, 20 madalya ile hem en çok kürsüye çıktığı turnuvayı tamamladı hem de 3 ayrı kategoride de Avrupa’da ilk 3 arasına girdi.

Plovdiv şehrinde düzenlenen ve 27 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonayı Türkiye 4 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya ile tamamladı. Böylece Türkiye, kazandığı 20 madalya ile U23 Avrupa Şampiyonasında en fazla madalya kazandığı turnuvaya imza attı. Milliler, bundan önce en fazla madalyayı, 2018’de düzenlenen şampiyonada 17 kez kürsüye çıkarak yaşamıştı. Öte yandan Türkiye, kadınlar serbest stilde tarihte ilk defa Avrupa şampiyonu olurken, erkeklerde grekoromen ve serbest stilde Avrupa ikincisi olarak üç kategoride de Avrupa’da ilk 3’e girmeyi başarmış oldular.

TÜRKİYE, KADINLAR SERBST STİLDE AVRUPA ŞAMPİYONU

Türkiye, kadınlar serbest stilde Avrupa şampiyonu oldu. Millilerimiz turnuvayı 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlayarak tarihe geçti.

                Madalya kazanan güreşçilerin isimleri şöyle:

Altın Madalya: 57 kilo Elvira Kamaloğlu, Gümüş Madalya: 68 kilo Aslı Demir ve Bronz Madalya: 53 kilo Rahime Arı, 55 kilo Zeynep Yetgil, 65 kilo Yağmur Çakmak, 76 kilo Mehtap Gültekin

ERKEKLER GREKOROMENDE AVRUPA İKİNCİLİĞİ

Ay-yıldızlı güreşçiler, grekoromen stilde 1 altın, 3 gümüş ve 3 de bronz madalya kazandı ve Avrupa ikincisi oldu.

                Madalyaya uzanan güreşçiler şöyle;

Altın Madalya: 55 kilo Emre Mutlu, Gümüş Madalya: 67 kilo Kadir Kamal, 72 kilo Abdullah Toprak ve 130 kilo Fatih Bozkurt ve Bronz Madalya: 97 kilo Mustafa Olgun, 77 kilo Abdurrahman Kalkan ve 63 kilo Mustafa Safa Yıldırım

TÜRKİYE, ERKEKLER SERBEST STİLDE AVRUPA İKİNCİSİ

Birbirinden çekişmeli mücadelelerin yaşandığı erkekler serbest stilde 2 altın, 5 de bronz madalya kazanan milliler, Avrupa ikincisi olarak turnuvayı tamamladı.

AKKUŞ’UN GURURU MISIRCI BRONZ KAPTI      

Serbest Stilde Akkuş’un gururu Adil Mısırcı, 125 kiloda  bronz madalya kazanma başarısını gösterdi.

 Madalya kapan diğer güreşçilerin isimleri de şöyle:

Altın Madalya: 61 kilo Emrah Ormanoğlu, 92 kilo Feyzullah Aktürk ve Bronz Madalya: 65 kilo Hamza Alaca, 74 kilo İsmet Çiftçi, 79 kilo Abdulvasi Balta ve 86 kilo Emre Çiftçi.

 

Anahtar Kelimeler : MİLLİLER, MİNDERDE, TARİH, YAZDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız