HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Temmuz 2022 Salı Saat: 10:23

TFF,VAR VE SAHA HAKEMLERİNİ AYIRDI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Yaz Semineri açılış saha ve VAR hakemlerini ayırdıklarını söyledi. “Biz sizlere sonuna kadar güveniyoruz” diyen Başkan Büyükekşi şunları kaydetti:
TFF,VAR VE SAHA HAKEMLERİNİ AYIRDI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Yaz Semineri açılış saha ve VAR hakemlerini ayırdıklarını söyledi.

“Biz sizlere sonuna kadar güveniyoruz” diyen Başkan Büyükekşi şunları kaydetti:

 “Son 1 yıla baktığımızda Türk hakemliği belki de hiç olmadığı kadar tartışmaların odağında kaldı. Yaşananlar sizleri de futbolumuzu da olumsuz etkiledi. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu sezonda tüm bu olumsuzlukların sizlerin kanalıyla olumluya dönüştürüleceğini umuyoruz. Kamuoyunda yanlış değerlendirildiğini düşündüğüm 2 konu var. Birisi yabancı yabancı hakemlere kapının açıldığı yönünde. Konu hiç de öyle değil. Biz prensip olarak yabancı hakem getirmek için değil ihtiyaç olması durumunda VAR hakemi getirme kararı aldık. Bunu da kamuoyu ile paylaştık. Erasmus modeli gibi nasıl öğrencileri uluslararası değişim yapıyorsak Elit hakemlerimizi özellikle UEFA’ya kayıtlı ülkelerle değiştirmek için yurt dışına giderek maç yönetmesi, yabancı hakemlerin de ülkemizde maç yönetmesi konusunda karar aldık. Bunun dışında başka bir kararımız mevcut değil. Biz sizlere sonuna kadar güveniyoruz.”

“VAR ve saha hakemlerini ayırma kararı aldık” diyen Başkan Büyükekşi, konuya yönelik yaptığı açıklamada da şunları vurguladı:

“Geçtiğimiz yıl baktık ki 3 günde bir bazı hakemlerimiz 3 gün önce sahada, 3 gün sonra VAR’da, tekrar sahada. İnanılmaz bir trafik içerisinde maç yönetmişler. Bunun da birçok kesimden tepki aldığını gördük. O yüzden VAR ve saha hakemlerini ayırma kararı aldık. Bunun da çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Hakemlerimizin bu konuda mutlaka çok daha iyi deneyimleri olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü her konuda uzmanlaşmaya ihtiyaç var. VAR hakemlerinin de bu konuda uzman hale geleceklerini düşünüyoruz.”

 

 

Anahtar Kelimeler : TFF, VAR, VE, SAHA, HAKEMLERİNİ, AYIRDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız