HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 13:33

TÜRKİYE, HASRETİ BİTİRMEYE KARARLI

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonasında heyecan başlıyor. 41inci kez düzenlenecek dev turnuvaya 4 ülke ev sahipliği yapacak. Milli takım, şampiyonada 21 yıllık madalya hasretini bitirme adına sınav verecek. Son olarak 2017 yılında ülkemizde d
TÜRKİYE, HASRETİ BİTİRMEYE KARARLI

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda heyecan başlıyor. 41'inci kez düzenlenecek dev turnuvaya 4 ülke ev sahipliği yapacak. Milli takım, şampiyonada 21 yıllık madalya hasretini bitirme adına sınav verecek.

Son olarak 2017 yılında ülkemizde düzenlenen turnuvaya ilk kez 5 yıl gibi uzun bir ara verildi. 2021 yılında düzenlenmesi gereken şampiyona, pandemi sebebiyle FIBA tarafından 1 yıl ertelendi.

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda grup maçlarına Almanya'nın Köln, Çekya'nın Prag, İtalya'nın Milano ve Gürcistan'ın Tiflis şehirleri ev sahipliği yapacak.

Son 16 turundan itibaren tüm maçlar ise Berlin'de bulunan Mercedes-Benz Arena'da oynanacak.

Turnuvada 6'şar takımlı 4 grupta toplam 24 ülke mücadele edecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan ekipler, son 16 turuna yükselecek. Son 16 turundan itibaren karşılaşmalar tek maç eleme usulü ile oynanacak.

Milli takım, grup maçlarına Gürcistan'ın başkenti Tiflis ev sahipliği yapacak. Ay yıldızlılar, A Grubu'nda Karadağ, Bulgaristan, Belçika, Gürcistan ve İspanya ile karşılaşacak.

TÜRKİYE,1 EYLÜL’DE PARKEYE ÇIKACAK

Türkiye, 1 Eylül’de parkeye çıkacak.12 Dev Adam'ın turnuvadaki maç programı şu şekilde gerçekleşecek:

1 EYLÜL PERŞEMBE:17.15 TÜRKİYE - KARADAĞ

3 EYLÜL CUMARTESİ:17.15 TÜRKİYE - BULGARİSTAN

4 EYLÜL PAZAR:20.00 TÜRKİYE - GÜRCİSTAN

6 EYLÜL SALI:14.30 TÜRKİYE - BELÇİKA

7 EYLÜL ÇARŞAMBA: 14.30 TÜRKİYE - İSPANYA

A Milli Takımı, turnuvadaki tek madalyasını 2001 yılında aldı. İstanbul'daki organizasyonda unutulmaz kadrosuyla finale yürüyen ay yıldızlılar, Yugoslavya ile şampiyonluk maçına çıktı. Finali 78-69 kaybeden Aydın Örslü milli takım, turnuvayı gümüş madalya ile kapadı.

Bu kez Ergin Ataman yönetiminde turnuvaya hazırlanan ay yıldızlılar, 21 yıllık madalya hasretine son vermek istiyor.

Türkiye, 2017 yılında ev sahibi olduğu organizasyona son 16 turunda İspanya'ya elenerek veda etti.

Milli takım tüm turnuvalarda kazandığı son madalya ise 2010 yılındaydı. Ülkemizde düzenlenen Dünya Kupası'nda finale çıkan milliler, şampiyonluk maçında Amerika Birleşik Devletleri'ne mağlup oldu.

1935 yılından beri düzenlenen turnuvada bugüne kadar 14 farklı ülke şampiyonluk yaşadı.         Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, 14 altın madalya ile açık ara zirvede yer aldı. Yugoslavya 8 şampiyonluk yaşarken bugün mevcudiyetini koruyan ülkeler arasında İspanya ve Litvanya 3'er altın madalya ile ön plana çıktı.

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda son 16 turu maçları 10-11 Eylül'de oynanacak. 13-14 Eylül'de çeyrek final, 16 Eylül'de yarı final ve 18 Eylül'de final maçıyla turnuva sona erecek.

Öte yandan A Milli Basketbol Takımı  Başantrenörü Ergin Ataman1 Eylül'de başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanmak için mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, HASRETİ, BİTİRMEYE, KARARLI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız