HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Eylül 2022 Pazar Saat: 13:44

TÜRKİYE’DE 65 SPOR FEDERASYONU İŞ BAŞINDA

Avrupa Kulüpler Birliğinin (ECA) genel kurul toplantısında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonlarına adaydır dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi Sosyal Medya h
TÜRKİYE’DE 65 SPOR FEDERASYONU İŞ BAŞINDA

Avrupa Kulüpler Birliğinin (ECA) genel kurul toplantısında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonlarına adaydır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi Sosyal Medya hesabında yer alan haberde Türkiye, 65 spor federasyonuyla bir spor ülkesi olma yolunda ilerlemektedir diyen Bakan Kasapoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son 20 yılda sportif tesislerin hızlandırılması ve spor mevzuatının evrensel standartlarla uyumlu hale getirilmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydetmiş bulunmaktayız. Sporu sevdirmek gibi değerlere yönelik duruşumuz, sportif gelişimimizin temelini oluşturmaktadır. Çalışmalarımızın sonucu olarak spor, 4 bini amatör ve genç futbol kulübü olmak üzere 20 binden fazla spor kulübü ile Türk kültürünün merkezinde yer almaktadır. Buna paralel olarak Türkiye, 65 spor federasyonuyla bir spor ülkesi olma yolunda ilerlemektedir. Tüm bu çabalarla gerçekleştirdiğimiz spor devriminin bir sonucu olarak Türkiye, son yıllarda katıldığı tüm uluslararası organizasyonlarda çeşitli spor dallarında önemli sayıda madalya kazanmıştır."

Ülke olarak büyük organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptıklarını da aktaran Kasapoğlu, açıklamasının şöyle noktaladı:

 "Son iki yıldır UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimlerine İstanbul'da ev sahipliği yapmış bulunmaktayız. Modern spor yatırımları ve ülkenin dört bir yanındaki altyapısı sayesinde ülkemiz, bugüne kadar düzenlediği uluslararası organizasyonlarla spor camiasının takdirini kazanmıştır. Türkiye, 2023 Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacaktır. Bu vesileyle hepinizi bu muhteşem futbol şölenine birlikte tanık olmaya davet ediyorum. Sizlerin de desteğiyle bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek için hazırız."

Öte yandan Bakan Kasapoğlu, "Sporun en prestijli organizasyonlarına ev sahipliği yapmak için oldukça hırslıyız. Türkiye, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonlarına adaydır" şeklinde de konuştu.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE’DE, 65, SPOR, FEDERASYONU, İŞ, BAŞINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız