HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ekim 2022 Salı Saat: 12:01

“VAR SAYESİNDE HATALAR DÜZELİYOR”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR Sistemine yönelik yaptığı açıklamada; “VAR sistemini 1-2 maçla değerlendirmek doğru olmaz. Sağlıklı bir değerlendirme için genele bakmak lazım” dedi.
“VAR SAYESİNDE HATALAR DÜZELİYOR”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR Sistemine yönelik yaptığı açıklamada;  “VAR sistemini 1-2 maçla değerlendirmek doğru olmaz. Sağlıklı bir değerlendirme için genele bakmak lazım” dedi.

 Süper Lig’in ardından bu sezon ilk kez VAR sistemi Spor Toto 1'inci Lig’de uygulanmaya başlandığının altını çizen Başkan Büyükekşi açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şu anda VAR sistemi Avrupa’da sadece iki ülkenin 1'inci Ligi’nde uygulanıyor. VAR sistemi hakemlerin yanlış karar vermesini önlemek için var. Gri pozisyonlara karışmıyor. Net, açık olan pozisyonları hakem zaten görüyor ancak bu pozisyonlar için hakem yanlış karar verdiyse ya da hakem pozisyonu görmediyse VAR o zaman devreye giriyor. O yüzden 'VAR sistemini istemiyoruz' şeklindeki 1-2 kulübün talebine değil, bütün kulüplerin talebine bakmak gerekiyor. Birçok kulüp ve taraftarları bence bunun tersini düşünüyorlar. Çünkü eğer VAR sistemi olmasaydı; birçok maçta penaltılar verilmezdi, birçok maçta ofsayt olan pozisyondan goller atılır ya da ofsayt olmadığı halde ofsayt diye iptal edilen goller geçerli sayılmazdı.”

VAR sayesinde bu hatalar düzelmiş oluyor diyen Başkan Büyükekşi, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Ligimizde bu sezon geçmiş yıllara oranla 7-8 takım üst sıralar için mücadele ediyor. İnşallah bu şekilde devam eder. Hakemlerimizde ilgili de her hafta MHK Başkanımız ile toplantılar yaparak ‘Nasıl daha iyi yaparız, bu konuda nasıl daha fazla çözüm üretebiliriz’ şeklinde işin takipçisiyiz. Biz yönetim kurulu olarak şu hale geldik ki eskiden maç izlerdik, şu an maç izlemiyoruz hakem izliyoruz. Birbirimize bu maçın sonucu ne oldu diye sormuyoruz. ‘Hakem yönetimi nasıl, sonuca etki eden herhangi bir problem var mı?’ diye soruyoruz. Bu kadar hassasız.”

Anahtar Kelimeler : “VAR, SAYESİNDE, HATALAR, DÜZELİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız