HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Mayıs 2017 Cuma Saat: 10:31

“CUMHURİYETİMİZ SİZ GENÇLERE EMANETTİR”

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“CUMHURİYETİMİZ SİZ GENÇLERE EMANETTİR”

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

         İl Müdürü Genç , yazılı olarak yayımladığı mesajında; “Bugün Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olarak Samsun’da atılan ilk adımın 98. yıl dönümünü bir kez daha gurur ve coşkuyla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

        

         Genç’in mesajı şu şekilde kaydedildi:

         “19 Mayıs 1919; dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan esaret altındaki bir geleceği reddederek, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Atatürk’ün cumhuriyetle taçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür. Türk milleti, hürriyetini zincire vurmak isteyen işgal ve çıkar planlarına karşı amansız bir mücadele vermiş, al bayrağımızı Anadolu’nun her köşesinde bir daha inmemek üzere tüm ihtişamı ile dalgalandırmıştır.

 

         Geleceğimizin teminatı sevgili gençler! İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, sizlere duyduğumuz güvenin göstergesidir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz siz gençlere emanettir.  Sizlerin, Milletimizin kurtuluş ve Devletimizin kuruluş mücadelesini en iyi şekilde öğrenip dersler çıkararak, ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını bilen, yüksek idealleri olan bir nesil olarak yetişmeniz; aziz Cumhuriyetimizin bekasını güvenceye kavuşturacaktır. Bu itibarla, geleceğimizi emanet ettiğimiz sizlerin bizlerden daha üstün niteliklere sahip olmanız ve geleceğe güvenle bakmanız için her türlü desteği vermek, bizler için milli bir görevdir.

 

         Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bu vatanı emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, siz değerli gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” (Ordu Yeni Haber)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız