HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Haziran 2016 Pazartesi Saat: 10:41

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİ EJDERHAYA AKP ÇEVİRDİ”

TERÖR, FINDIK VE EKONOMİ ÜZERİNE ORDU’DA İDDİALI KONUŞAN KAMALAK;
“TERÖR ÖRGÜTLERİNİ EJDERHAYA AKP ÇEVİRDİ”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, terör örgütlerini ejderhaya çeviren tarafın AK Parti hükümetinin olduğunu söyledi.

Kamalak, SP Ordu İl Başkanlığının düzenlediği iftar programına katılmak üzere geldiği Ordu’da ki gündeminde terör, fındık ve ekonomi vardı.

Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ülke gündemindeki terör olaylarına dikkat çekerek 10 yıl önceki terör olayları ile 10 yıl sonrasında gelinen noktayı kıyaslama yaparak hükümeti eleştirdi.

“TERÖR OLAYLARI ŞİMDİ DAHA YOĞUN”

Türkiye’de terör örgütlerini ejderhaya çeviren AK Parti hükümetidir diyen Kamalak, Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da dikkat çekerek şunları söyledi: 
"10 sene önce mi 
Türkiye'de terör olayları daha yoğundu, şimdi mi daha yoğun? Şimdi daha yoğun.10 yıl önce mi Güneydoğu'da çatışmalar daha yoğundu, şimdi mi daha yoğun? Şimdi daha yoğun.

Her gün şehit üstüne şehit geliyor. Hem de kafileler biçimde. Üç, beşi birlikte geliyor. Al bayrağa sarılı olarak kabristana doğru uğurladığımız bu şehit cenazeleri nereden geliyor? Kendi ülkemizden değil mi? Kendi ülkemizden. Peki bizim 11 aylık iktidar dönemimizde bu güzel ilimize bir tek cenaze geldi mi? Gelmedi."

5 MADDELİK ÇÖZÜM YOLU

Kamalak, Türkiye'de başta terör olmak üzere her problemin çözüm yolunun var olduğunun da altını çizerek çözüm yollarına ilişkin beş madde sıraladı
Kamalak; "Terörle ilgili çözüm yolu, güvenlik tedbirleri vaktinde ve yeterince alınacaktır, alınması lazım. Bu gerekli ama yetmez.

İktisadi tedbirler alınmalıdır. Devlet oraya yatırım götürmelidir. Tıpkı milli görüşün daha önce yaptığı gibi. Bu da gerekli ama yetmez.

Mahalli tedbirler de alınmalıdır. Biz misalen diyoruz ki, oralarda en az 25, 30 yıl devlet, kurumlardan kurumlar vergisi almamalıdır. Vergiden muaf tutmalıdır ama öncülüğünü de devlet yapmalıdır.

Eğitim milli bünyemize uygun olmalıdır. Eğitim sistemi mutlak suretle gözden geçirilmeli ve milli bünyeye uygun olmalıdır. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Mutlak suretle komşularla ilişkiler düzeltilmelidir" dedi.
“BİZ İKTİDAR OLSAYDIK EN AZ 25 LİRAYDI”

Gündeminin 2. Maddesinde de fındık konusunu dile getiren Kamalak, oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Fındık fiyatlarının hala düşük olduğuna dikkat çeken Kamalak, "Şu an fındığınız 9 lira. Biz iktidar olsaydık en az 25 liraydı. Bizim verdiğimiz fiyatla ölçün, şimdi 25'in üzerinde olması lazımdı. Ekmek, tüp üzerinden hesap edin. Siz üretiyorsunuz, fındığın çilesini siz çekiyorsunuz. 9 liradan satılıyor, 90 liradan geri çikolata şeklinde size dönüyor. Yazık, günah değil mi? Devlet üretime karışmazmış, sanayiyle uğraşmazmış, ekonomiye müdahale etmezmiş. Öyle şey mi olur?" diye konuştu.

“İŞSİZ İNSANIMIZ KALMAYACAK”

İşsizlik konusunda da iddialarını sürdüren Kamalak; "Biz iktidara geldiğimizde işsiz insanımız kalmayacaktır. Bütün gençlerimiz istediği alanda çalışma imkanına kavuşacaktır. Milli görüşten yeterince nasiplenmemiş olan tabii ki bizim söylediklerimizi anlayamaz. Bugün hala işsizlik problemi yaşanmaya devam ediyor. Biz iktidara geldiğimizde hiçbir ayrım yapmadan, insanları ötekileştirmeden, işsiz insanımız kalmayacaktır. Bütün gençlerimiz istediği alanda çalışma imkanına kavuşacaktır. Milli görüşten yeterince nasiplenmemiş olan tabii ki bizim söylediklerimizi anlayamaz" şeklinde konuştu.

“TEK DOSTUMUZ KALMADI”
Konuşmasının son bölümlerinde diplomasiye de önem verilmesi gerektiğinin de altını çizen Kamalak; "Şu an tek dostumuz kalmadı. Sıfır problemle yola çıktılar. Ne dedilerse bu zamana kadar maalesef aksini yaptılar. Burası Ordumuz, büyükşehir ama küçülüyor. Bakınız milletvekili sayınız 7 idi, şimdi 5’e düşürdüler. Bu yüzden diyoruz ki, Saadet Partisinin iktidardan 
uzak kaldığı her bir günün millet için bir mahrumiyet olduğunu unutmayınız. Sizlerde bir iktidar emanetimiz var. Gelin bu kez emanetinizi işin ehline teslim edin.

“İKTİDAR EMANETİMİZİ BİZE TESLİM EDİN”

Biz, 1996 yılında hükümet kurarken yaptığımız ilk icraat memur, işçi ve emekliye yüzde 50 zam yapmak oldu. Nereden bulacaksınız bu parayı dediler, biz kimseye el avuç açmadan önce memur, işçi ve emeklimize sahip çıktık. O yılları hatırlayan kesim çoktur. Bizim iktidar anlayışımızı ve maneviyatımızı bilen çoktur. İşte bu yüzden gelin iktidar emanetimizi bu kez bize teslim edin” diye de konuştu.

(HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız