HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Ekim 2016 Cumartesi Saat: 09:40

“ CUMHURİYET YÜCELMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Cumhuriyet’in ilan edilişinin 93. Yıldönümü sebebiyle yazılı açıklamada bulundu. Milletvekili Torun açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Aydınlanmanın ve çağd
“ CUMHURİYET YÜCELMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Cumhuriyet’in ilan edilişinin 93. Yıldönümü sebebiyle yazılı açıklamada bulundu. Milletvekili Torun açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük bir zaferin sonucudur.

 Türk UlusuCumhuriyet'le;karanlık yerine aydınlığı, hanedan egemenliği yerine halk egemenliğini, teokrasinin yerine laikliği, dikta rejimi yerine de demokrasiyle tercihini açıkça ortaya koymuştur.

 Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet hala görev başındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem, siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir.

 Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta,üniter devlet yapısı hedef alınmakta, devrim yasaları çiğnenmekte, Türkiye bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

 Ülkemiz başta Ortadoğu’da Suriye olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır. Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar, emperyalist güçler ve onların dünyayı paylaşma hırslarının taşeronluğunu yaparak ülkemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir.

 “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır.” diyen Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk ulusu, kuşkusuz ki,  tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duyanları tarihin çöp sepetine atmakta en ufak bir tereddüt göstermeyecektir.

 Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle ve dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünde, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını büyük bir onur ve kıvançla kutluyor, bizi bir arada barış içinde yaşatan, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi, sonsuz gönül borcu ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum." (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : , CUMHURİYET, YÜCELMEYE, DEVAM, EDECEKTİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız