HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Aralık 2016 Pazartesi Saat: 09:36

CHP, İNÖNÜ’YÜ 43. YILINDA ANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin 2.ci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ölümünün 43.yıl dönümünde anma mesajı yayınladı. Şahin yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “B
CHP, İNÖNÜ’YÜ 43. YILINDA ANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin 2.ci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ölümünün 43.yıl dönümünde anma mesajı yayınladı.

Şahin yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Başkanlık hayalleriyle parlamenter demokrasinin yok edilmek istendiği günümüzde, İsmet İnönü’nün değerini çok daha iyi anlıyoruz"  "İsmet İnönü, 1'inci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir"

İsmet İnönü’nün Dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden, tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçişi kendi elleriyle gerçekleştiren ender kişilerden biridir.

"Bugün İnönü’ye ‘diktatör’ diyen, tek adam ilan edenler, İsmet Paşa’nın çok partili sisteme geçerek Türkiye’yi getirdiği noktayı unutanlardır. Adına başkanlık deyip aslında diktatörlük hayallerini hayata geçirmek isteyenleri gördükçe, İsmet Paşamız'ın değerini çok daha iyi anlıyoruz. Özgür ve demokratik bir cumhuriyetin, İnönü’nün attığı tarihi adımlarla şekillendiğini bilmeyenlerin İnönü’ye laf etmeleri kabul edilemez."

"TÜRKİYE'NİN KALBİNDEN SİLEMEZLER"

 Şu net olarak bilinmelidir ki; oturdukları koltukları, yaptıkları görevleri Atatürk ve İnönü’ye borçlu olanlar ne yaparlarsa yapsınlar İnönü ismini Türkiye’nin kalbinden silemezler,sildirmeyecegiz .”

2'nci Cumhurbaşkanımız, Partimizin unutulmaz genel başkanı,  İsmet İnönü’yü 43'üncü ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum." (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : CHP, İNÖNÜ’YÜ, 43., YILINDA, ANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız