HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Aralık 2016 Perşembe Saat: 08:53

FATSA’YA ÇEVRE YOLU MÜJDESİ

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, yaklaşık 15 yıldır gündemde olan Fatsa Çevre Yolu’nun 18 Ocakta proje ihalesinin yapılacağı bildirdi.          Yazın yaklaşık 120 bin aracın geçiş yaptığı Fatsa ilçesine 22 kilometr
FATSA’YA ÇEVRE YOLU MÜJDESİ

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, yaklaşık 15 yıldır gündemde olan Fatsa Çevre Yolu’nun 18 Ocakta proje ihalesinin yapılacağı bildirdi.

         Yazın yaklaşık 120 bin aracın geçiş yaptığı Fatsa ilçesine 22 kilometre uzunluğunda çevre yolu yapılacağı açıklandı. 1 saatte geçilen Fatsa ilçesi içerisinde 5 adet tünel, 3 adet viyadük, 11 adet köprülü kavşak bulunan çevre yolunun yapılmasıyla birlikte 15 dakikada geçilebilecek.

Fatsa Belediyesi Spor Kompleksinde düzenlenen basın toplantısına AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve Oktay Çanak, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

         Basın toplantısında Ergün Taşçı şu ifadelere yer verdi,’’ Biliyorsunuz ki Karadeniz Sahil Yolu uluslararası niteliği olan bir yol. Samsundan başlayıp Gürcistan sınırına ulaşan ve buradan çevre ülkelere ulaşım imkânı sağlayan bu yolun en önemli geçiş noktalarından olan Fatsa’mızda her geçen gün büyüyen trafik çilesi mevcut olup bu hem transit geçen insanlar için hem de Fatsa ve çevresinde yaşayan insanlarımız için çile haline gelmişti. Bu soruna deva olacak çözüm ise ‘Fatsa Çevreyolu Projesi’ydi.

         İlçemiz açısından uzun bir süredir dillenen ve yıllardır merakla yapılması beklenen Çevreyolu için kritik süreci atlattık ve Fatsa Çevre Yolunda çalışmaların başlaması için ilk tarihi adım olan Proje Etüt ve Danışmanlık Hizmet Alımını 18 Ocak'ta ihaleye çıkartıyoruz.

         Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un Fatsa Çevre Yolu’yla yakından ilgilendiğini aktararak sözlerine başlayan AK Parti Ordu Milletvekili, Taşçı, Fatsa çevre yolunun tamamlanmasıyla birlikte şehir içindeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalacağını aktardı.

         Fatsa Çevre Yolu Projesinin maliyeti düşük sıradan bir yatırım olmadığına vurgu yapan Taşçı, şöyle konuştu: “Bugün çok sevinçliyiz. Çünkü Fatsa çevre Yolu’nun proje ihalesinin 18 Ocakta yapılacağını duyuruyoruz. Millete hizmet etme yolunda gece gündüz demeden çalıştık ve bunun karşılığını da lamaya başladık. Bir yıl önce başlayan vekilliğimde en çok 3 konuyu irdeledim. Birincisi Fatsa Çevre Yolu Projesi, ikincisi ilçeye yeni bir fakülte kazandırılması ve üçüncüsü ise OSB’nin büyütülmesi oldu. Bugün burada Fatsa Çevre Yolu’yla ilgili güzel müjdeyi verdiğim için mutluyum.”

         Fatsa Çevre Projesi’nin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Taşçı, “Bugün aramızda olan veya olamayan, bu işe gönül veren, bu sorunu gündeme alan ve takibi noktasında ısrarcı olan herkese teşekkür ederim. Fatsa Çevre Yolunu 15 yıl önce dile getirseniz kimse inanmazdı. Yalnız bizim hükümetimiz büyük işlere imza attı ve artık her şey çok basit. Bu yüzden önceden hayal tüm işler bizim gerçek oluyor.” diye konuştu.

         Fatsa Çevre Yolu’nun tahmini olarak 22 kilometre uzunluğunda olacağını dile getiren Taşçı, şunları ekledi: “Fatsa Büyük Sanayi Sitesi’nin oradan başlayacak ve Bolaman Mahallesi’nde sona erecek olan çevre yolunun tahmini uzunluğu 22 kilometre. Yol üzerinde 5 adet tünel bulunacak ve 1. tünelin uzunluğu 5 bin 50 metre, 2. tünelin uzunluğu 2 bin 850 metre, 3. tünelin uzunluğu 700 metre, 4. tünelin uzunluğu 380 metre ve son olarak 5. tünelin uzunluğu bin 200 metre şeklinde olacak. Bu yol üzerinde bulunacak olan Kavaklar viyadüğünün uzunluğu 150, Bolaman viyadüğünün uzunluğu 150 ve Ilıca Viyadüğünün uzunluğu 100 metre olacak. Bu yol üzerinde ayrıca 6 kavşak ve 11 adet köprülü kavşak bulunacak.” Bu büyük hizmetin bize nasip olması gurur veriyor. Fatsalıların gayretine teşekkür ediyorum. (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : FATSA’YA, ÇEVRE, YOLU, MÜJDESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız